Pismo zahvalnosti muškarcu koji me je ostavio: "Varaju samo kukavice i slabići"

Varanje nažalost postalo uobičajeno u modernim vezama, prevara od strane vaše voljene osobe je jedno od najrazočaravajućih stvari koje možete doživjeti.


Ja sam to osjetila na svojoj koži. Kad me je neko za koga sam mislila da je ljubav mog života, prevario mene, osim što sam bio slomljena, osjećao sam se izdano, poniženo i razočarano. Kako to da sam mogla biti toliko glupa da dopustim da se ovako nešto događa pred mojim očima, a da pri tome nisam primijetila ništa?

Moj osjećaj vlastite vrijednosti nestao je preko noći. Pitala sam se šta je propustio u našoj vezi da je to morao potražiti u nekoj drugoj, što je imala ta djevojka što nisam imala ja? Svako od ovih pitanja prošlo mi je kroz glavu kada sam saznala da je nevijeran. Iako ostajanje sa njim nije bila opcija, napuštanje mi nije olakšalo bol.



Osjećala sam se kao da želim umrijeti i kao da mi ništa i nitko ne može pomoći da se osjećam bolje. Kao da je bio kraj svijeta i kao da se nikad neću oporaviti od svega što mi je učinio.Pitala sam se kako sam mogla izgubiti toliko godina svog života živeći u laži.

Očito me nikad nije volio niti poštovao onako kako je trebao, jer ne radite takvo nešto nekome koga volite.Ono što nikada neću moći razumjeti i oprostiti je kršenje mog povjerenja i držanje mene kao rezervu do je imao aferu i istovremeno me uvjeravao da me voli više od svega na svijetu.



Nakon nekog vremena provedenog tugujući, odlučila sam da je vrijeme da se ponovno priberem.On je bio tamo negdje, živio svoj život kao da se ništa mije desilo,dok sam ja liječila svoje srce i pustila da me bol preplavi.Odlučio sam da nisam kriv za sve što se događalo i da ste jedini odgovorni za svoje varanje.Dala sam sve od sebe kako bi ta veza opstala, a on, je umjesto da razgovara o onome šta ga muči, radio meni iza leđa.

Besmisleno je da mrzim tu djevojku sa kojom je bio u vezi, nije ona bila ta koja mi je obećala posvećenost. Nije ona bila ta koja bi svake večeri ležala u krevetu pored mene kao da je sve u redu, ona koja je nastavila sa mnom stvarati planove za budućnost, znajući što se događa, i ona koja se nastavila zaklinjati da me voli, iako je istina bila potpuno drugačija. Shvatio sam da me mržnja i ogorčenje neće nigdje dovesti. Moja želja za osvetom učinila me samo zarobljenikom vlastite boli, a to ni na koji način nije utjecalo na njega.

Ne pišem ovo da bih ga proklinjala ili željela sve najgore,naprotiv na tome mu zahvaljujem. Od srca želim da mu zahvalim na tome što me je varao. Jer da to nije učinio, ne bih bila osoba kakva sam danas. Ne bih znala koliko sam jaka žena i ne bih znala koliko mogu uzeti. Ne bih znala da se jednostavno srce ne može u potpunosti slomiti.

Da vrijeme zaista liječi sve rane i da je svaka bol privremena, bez obzira koliko razarajuća mogla biti. Ne bih znala da bih mogala nastaviti dalje bez njega ili bez da me itko drugi drži za ruku. Da me nije prevario, ne bih postala svoj vlastiti heroj i spasitelj. Ne bih vidjela neke istinite o ljubavi i ljudima uopše. Ne bih znala da postoje neke bezosjećajne i toksične osobe, poput njega, kojima nije problem da povrijede druge i da moja ljubav ne može promijeniti te ljude, koliko god bih ja to htjela.

Ono što je najvažnije, da me nije prevario, ne bih naučila da poštujem i volim sebe. Ne bih znala koliko zaslužujem niti šts da očekujem od ljubavi i zdrave veze. Ne bih se ponosila svojom snagom i sposobnošću da prevladam sve bijede.

Ne bih naučila da ne trebam puštati u život osobe koje me ne zaslužuju, i ne da ne bih trebala pristajati na manje nego što zaslužujem. Dakle, hvala mu što me napustio jer da nije to učinio, nikad ne bih naučila vrijednu životnu lekciju.

Pokreće Blogger.