Ljubav ne treba da vas povrijedi, ljubav treba da vam daje snagu

Samo Bog zna koliko puta sam voljela pogrešnu osobu. Koliko puta mi je srce bilo slomljeno i koliko puta sam zaspala u suzama.


Svaki put sam se nadala da će biti drugačije, da ću biti voljena i da mi srce neće biti slomljeno. Vremenom sam počela da mislim da ljubav treba tako da izgleda, ali sada sam konačno shvatila da ljubav ne treba da boli i da ne treba da krivim sebe zbog toga. Počela sam da volim sebe i napokon imam nekoga ko voli mene.

Nekoga ko me obasipa poljupcima ne zato što mu ja to tražim, već zato što on to želi. Nekoga ko voli moje tijelo sa svim mojim ožiljcima i nesavršenostima na njemu. Napokon znam šta znaci imati prijatelja u vezi, nekoga ko će mi dati podršku i ko zna kako da me razveseli. Nekoga ko me neće povući na dno već će da me izvuče iz sjenke i ko će da me gura ka uspjehu.Imam nekoga da me grije noću, nekoga ko će da mi briše suze sa lica. Napokon znam kako izgleda kada ste nekom dovoljni i niste ničija rezervna opcija. Napokon je moj zagrljaj necije utočište i nečiji sam prvi izbor. Kada sam prestala da brinem za druge počela sam da brinem za sebe.

Kada sa počela da stavljam svoje potrebe ispred tuđih shvatila sam kakvu ljubav zaslužujem.  Niko ne zaslužuje da pati u ljubavi, da se trudi da samo ugodi drugima i niko ne zaslužuje lošu vezu. Ako ne možete da uživate sa nekim u vezi, naučite da uživate sami.Voljeti nekoga i imati nekoga ko vas voli ne treba da boli. Kada imate nekoga pored sebe to treba da vam daje snagu a ne da je crpi iz vas. Imati nekoga pored sebe znači nikada ne biti sam. Ljubav ne treba da vas povrijedi, ljubav treba da vas izliječi.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.