Zaboravite na hemiju u vezi: Postoji niz drugih stvari koje imaju puno veću važnost

Hemija je sjajna stvar, ali ne može vas dugo držati u vezi. Postoji niz drugih stvari koje imaju još veću vaznost u vezi.


Realna očekivanja Ako želite da vaša veza uspije i traje, prvo čega treba da se riješite je savršena slika u vašoj glavi. Nemojte da se držite modela i i da pokušavate da oblikujete partnera onako kako vama odgovara jer biste na kraju samo mogli da uništite dobru stvar.

Otvorena i iskrena komunikacija Problemi o kojima ćutite mogu da unište vašu vezu iznutra. Umjesto da se ugrizete za jezik i zanemarite problematično ponašanje, govorite glasno i jasno o tome. Budite iskreni o tome kako se osjećate i ostanite otvoreni da saslušate i nađete način za poboljšanje veze. Razgovor ne samo da će vam pomoći u riješavanju sukoba prije nego sto eskaliraju, već ce i da vas zbliži sa vašim partnerom.



Prihvatite partnerove mane Na početku vam se čini kao da se cijeli svijet vrti oko vašeg partnera. U vašim očima on izgleda ko da ne može učiniti ništa pogrešno, ali sa vremenom ćete shvatiti da ima neke mane koje se vama možda neće svidjeti. Trebate ih prihvatiti, bez obzira koliko su njihove mane neugodne , to je dio onoga što ih čini onim što jesu i treba da naučite da se izborite sa tim.

Lični prostor Svi znamo da, kada smo u vezi ili na početku veze, želimo svaki slobodan trenutak da provedemo sa osobom do koje nam je stalo. Ponekad trebate partneru dati malo vremena i prostora, bar toliko da počnete da nedostajete jedno drugom. Pa i ako volite iste stvari, treba da razvijete različita interesovanja. Ako ste u vezi to ne znači da morate biti vezani pupčanom vrpcom.



Povjerenje, povjerenje, povjerenje Nećete daleko dogurati u vezi ako u njoj nema povjerenje. Ma kolika bila hemija između vas i partnera, ako u vezi nema povjerenja, može da se pretvori u katastrofu. Na sreću , povjerenje ne nešto sto može da se izgradi i jača, zato se bacite na posao.

Obostrano poštovanje Za dobrobit svoje veze, treba da imate određen nivo poštovanja prema svom partneru. Ljubav nije izgovor da nekoga pretvorite u otirač ili da dopustite da se neko prema vama tako ponaša. U zdravoj vezi nema mjesta za zlostavljanje i nepoštivanje.

Budite partneri Pojedinačno ste oboje sjajni, ali morate naučiti da budete sjajni i kao par. Ravnopravnost je naziv ove igre /veze, a partnerstvo je način na koji će te doći do pobjede. Razmislite o tome šta želite u vezi i van nje, a zatim zajedno radite na tome da to ostvarite.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.