Torta od palačinki - Fantastična ne samo izgledom nego i okusom

'Torta od palačinki, najjednostavniji je recept za sve početnike u kuhinji'


Torta od palačinki, jednostavan desert koji gotovo svatko od nas voli, a za koji nije potrebno puno sastojaka ni vremena. Jednostavan, brz i veoma ukusan desert koji gotovo svatko zna i može napraviti. Za njega nije potrebno ni mnogo namirnica ni mnogo vremena, a u njemu uživaju svi.

Torte brojnim početnicima u kuhinji izazivaju prave muke prilikom prvih pokušaja u svladavanju recepta, baš zato je najjednostavnija torta od palačinki idealno rješenje. Torta od palačinki zadovoljit će sve sladokusce, a priznat ćete s palačinkama je teško pogriješiti



SASTOJCI: Klasično tjesto za 20 palačinki MASCARPONE FIL: 1) 2 1/2 case slatke pavlake sa 35%mm 2) 1 1/4 casa mascarpone sir 3) 5 kasike Meda 4) 1 kasika vanila ekstrakta (ili kesica vanilin šećera) 5) 4 kasike soka od naranče 6) 2 čaše malina

PRIPREMA: Palačinke ispecite na tavi, ovog puta mogu biti i malo deblje nego inače, ostavite ih sa strane da se dobro ohlade, a vi u međuvremenu pripremite kremu. U duboku posudu dobro izmutite slatku pavlaku, maskarpone sir i med, da se zgusne pa dodajte vanilu, sok od narandje i 1 casa maline.



Izmesajte sve dobro i ostavite od smese oko 1/4 case za dekoriranje. Svaka palacinka se maze sa tankim slojom od fila-tacno 1 kasika fila. Zadnja palacinka se ne maze. Pokrijte tortu sa prozirnom folijom i stavite u frizider da se hladi oko 2 sata. Pre serviranja na sredini gornje palacinke stavite kremu koju ste ostavili na stranu. Iznad fila stavite preostale maline.Po zelji, posipite tortu secerom u prahu.

Pokreće Blogger.