Život stavlja sve na svoje mjesto - Učite iz tog iskustva koje vam daje život.

​Ne mislite da oni koji su vas povrijedili nikada neće doživjeti slično.


Svako ko nas je nekada povrijedio ili izdao, jednog dana će se suočiti sa istim tim. To nije karma. To je pravda ljudskog života. Svi stradamo. Možda neko više od drugog i to nam se čini nepravednim, ali život će primorati svakog od nas da se pomučimo i to u trenucima kada najmanje očekujemo.

Sve je izgledalo dobro, kada je nešto iznenada pošlo naopako. A onda još nešto i još. I obuhvata vas očaj, tuga i jad. Najteža stvar u takvim teškim trenucima je ostati priseban i djelovati racionalno. Ako je razlog u drugom čovjeku, mi žudimo za osvetom.



Želimo da plati istom tom monetom i da mu isto bude bolno. Čekamo kad će ga stići naplata, kada će se sam život sa njim razračunati. A kada se to ne dogodi, bivamo utučeni. Kao da je sve protiv nas. Ali to nije tako. Život stavlja sve na svoje mjesto.

I jednog dana, u najgorem mogućem trenutku, na najgori način, ono što vam je taj čovjek učinio, vratiće se njemu na način koji on ne može da razumije. Ovo je jednostavna energetska činjenica. Dobijamo ono što ulažemo u ovaj svijet.



Nazovite to slučajnošću, karmom, na kraju krajeva čovjek dobija ono što daje. I jednog dana taj čovjek će dobiti ono što zaslužuje - na poslu, u društvu, u porodici I kada se konačno osjeti tako bespomoćno i slomljeno, kako je učinio druge da se osjećaju, primiće svoju naplatu.

Znate li koja će biti razlika između vas i njega? Lični rast. Loši ljudi povređuju druge jer nikad ne uče iz sopstvenog iskustva. A vi rastete dok patite od istog bola koji su vam nanijeli. Oni neće znati kako da se nose sa njim. I oni će se lomiti, dok vi budete sakupljali sebe iz komada i ponovo se rađali iz pepela. ​

Ne mislite da oni koji su vas povrijedili nikada neće doživjeti slično. Ne vjerujte da se univerzum okrenuo protiv vas a njih nosi na rukama. Samo učite iz tog iskustva koje vam daje život. Živite bol, plačiti, uzmite iz toga dobro, a onda ustanite, pozdravite se sa onima koji su vas svjesno povrijedili, jednog dana će i oni doživjeti isto to.

Pokreće Blogger.