Principi kojih se pridržavaju srećni parovi - "Ne treba zapostaviti sebe ali ne treba biti ni sebičan"

Nemojte zapostaviti sebe, ali nemojte ni zbog ličnih ambicija ugroziti odnos sa osobom koju volite.


Hemija; Ljudi pod ovim često podrazumevaju seksualnu privlačnost, ali hemija između dve osobe je mnogo više od želje da sa nekim odete u krevet. To je i jednako snažna želja da saznate više o tom čoveku, da stičete nova iskustva zajedno, potreba za potpunim prepuštanjem, emotivnim koliko i fizičkim.

Važno je samo da obe strane te želje nastavite da negujete i kako vreme bude prolazilo, ali i da se čuvate prevelikih očekivanja. Zajednički ciljevi; Jako je važno da ne izgubite sebe, koliko god da ste zaljubljeni u nekoga. Srećnu vezu mogu da ostvare samo ispunjeni, zreli ljudi, zadovoljni sobom.Ali, da biste mogli da opstanete kao par, jednako je važno da imate i zajedničke ciljeve, i nekakvu viziju zajedničke budućnosti. Ipak, trebalo bi da vodite računa da vaši lični planovi, i planovi za budućnost koju gradite sa partnerom kreću "paralelno", ali u istom smeru. Nemojte zapostaviti sebe, ali nemojte ni zbog ličnih ambicija ugroziti odnos sa osobom koju volite.

Posvećenost; Budite spremni da pokažete partneru da ga volite, prihvatite osobu sa kojom dijelite život onakvu kakva jeste, i imajte povjerenja. Posvećenost podrazumijeva spremnost da energiju uložite u odnos sa osobom koju volite, ali na način koji neće dovesti do toga da u toj vezi izgubite sebe.Ljubav nije gubljenje individualnosti, naprotiv, ona je moguća samo između dvije ostvarene osobe. Komunikacija; Jako je važno da budete spremni da pristojno i civilizovano razgovarate sa partnerom, čak i kad ključate od besa. Nikada nemojte kritikovati osobu, ali slobodno kritikujte postupak koji vas je povredio.

Znate… "glupačo" je nešto sasvim drugo od "glupo je to što si uradila" (ili uradio). I još nešto… pokušajte, uvek, i kad ste ljuti i kad ste povređeni, da slušate da biste razumeli. A ne da slušate samo da biste odgovorili istom merom. Kad se raspravljate oko nečega, ne treba da budete fokusirani na to da "pobedite", nego da zajedno rešite problem i budete srećni.

Kompromis; Kad ste u vezi, jako je važno da se trudite, oboje, da nađete "sredinu". I kad su sitnice u pitanju, i kad imate ozbiljnije nesuglasice. Na taj način, tražeći rešenje kojim ćete oboje biti zadovoljni, upoznajete se bolje i dodatno se zbližavate.

Uz to, postizanje kompromisa zahteva pristojnu komunikaciju, spremnost da se sagleda i partnerova tačka gledišta, i otvorenost za druge ideje, osim sopstvenih, što sve zajedno podstiče bliskost među vama.

Pokreće Blogger.