Kad previše daje, žena uvijek dobija malo

Ono što dobijaš iz odnosa ne zavisi toliko od partnera, koliko od tvog odnosa prema njemu.


Ženska uvrijeđenost Kada čovjeka boli zub, teško mu je bude fin i nježan - to isto važi i za napad uvrijeđenosti kod žene. Čak i ako još uvijek voli svog partnera i odnosi se prema njemu sa nježnošću, uvrijeđenost je sprečava da ga iskreno cijeni.

​Umjesto da se raduje zbog brige od strane muža, žena teži da se fokusira na to koliko ona mnogo radi, a koliko on malo. ​Kada žena ima napad uvrijeđenosti, ne može sebe da primora da osjeti ljubav. Ona se može ponašati onako kako treba da se ponaša osoba koja voli, ali njeno srce ostaje zatvoreno.



Kada je srce žene zatvoreno, ona počinje da broji poene, muškarac je uvijek gubitnik. Ako ona za svoja dobra djela dobije šezdeset bodova, a on za svoja - dvadeset, žena oduzima dvadeset od šezdeset, i dobija novi račun: četrdeset naprema nula.

U takvim trenucima, to zaista izgleda kao da on ne čini ništa za nju. Ovo je simptom napada uvrijeđenosti. Tokom godina napad uvrijeđenosti može prerasti u hroničnu uvrijeđenost. U toj fazi, žena pogrešno vjeruje da se udala za pogrešnog čovjeka i razmišlja o razvodu.



Nema sumnje da ta žena ne prima od braka to što joj je potrebno, ali to ne znači da ne može da dobije potrebno. I drugi čovjek, takođe, ne mora da joj da ono što joj je potrebno. Ono što dobijaš iz odnosa ne zavisi toliko od partnera, koliko od tvog odnosa prema njemu.

Žene koje razmišljaju o razvodu, često mi se žale tokom konsultacija: " Ja sve vrijeme dajem, dajem, dajem, a ne dobijam ono što mi je potrebno.", Da bi se riješio ovaj problem, treba shvatiti da je to napad uvrijeđenosti.

Tada, umjesto da se odbaci muž i ponovi isti obrazac sa drugim čovjekom, žena može naučiti kako da daje drugačije. Kada žena prestane sve vrijeme da daje, u nadi da će partner uzvratiti tim isti, i naući da daje sebi. Ako je ženu preplavilo osjećanje uvrijeđenosti, došlo je vrijeme da uradi nešto za sebe.

Kada žena previše daje, ona uvijek malo dobija. Znajući sve ovo gore navedeno, žena može konačno da odluči da se ne žrtvuje zarad partnera, već da radi ono što ona želi. Umjesto da očekuju da je partner učini srećnom, i osjeća obavezu da zadovolji sve njene potrebe, ona će početi sebi da daje potrebno.

Davati partneru apsolutno sve što imaš, a potom očekivati da će on u potpunosti zadovoljiti tvoje potrebe je nezdrava tendencija. Optimalna opcija je raditi sve što je potrebno za sebe, i truditi se da se dobije neophodna emocionalna podrška - i posle toga možeš iskreno dati ljubav svom suprugu i djeci, ne očekujući ništa zauzvrat.

Takvi odnosi donose mnogo više zadovoljstva.

Pokreće Blogger.