Sharon Stone: "Sa 58 godina, shvatila sam da ljepota dolazi iznutra"

Ne želim da maskiram svoje godine. Samo želim da budem žena koja za svoje godine izgleda toliko dobro koliko je to moguće.


Da, ja starim. Ali uživam u tom procesu. ​U prvoj polovini života, tvoje lice je ono sa čim si rođen. U drugoj polovini - ono što zaslužuješ. Interesantno, ali nijesam shvatala da sam privlačna, dok nijesam pogledala "Niske strasti".

Možete proklinjati sebe za to čime ste se bavili u prvoj polovini svog života, ali to ne znači da u drugoj polovini treba samo da igrate golf i ne činite ništa. Ne želim da maskiram svoje godine. Samo želim da budem žena koja za svoje godine izgleda toliko dobro koliko je to moguće.



Kada sam imala četrdeset godina, zaključala sam se u kupatilo sa bocom vina i rekla sebi: "Neću izaći nigdje dok ne prihvatim sebe takvu kakva jesam." Nijesam imala sreće sa najvažnijim stvarima u životu. Nijesam imala sreće sa zdravljem, i nijesam imala sreće sa brakom, ali sam uzela stvar u svoje ruke i jednostavno odlučila da živim dalje.

Sviđa mi se da spokojno starim - to je moj cilj. 2001. godine imala sam težak moždani udar, tako da mi je dobro poznata alternativa mirnom starenju. Krv mi je curila u mozak devet dana. Procenat preživjelih nakon toga što sam ja preživjela je vrlo mali, ali ja sam nekako uspjela.



Posle toga sam dvije godine učila da ponovo hodam, pričam i čitam. Posle toga, svaki razgovori o borama mi se čini smiješnim. Kao što je Winston Churchill rekao, ako morate proći kroz pakao, idite što je moguće brže. Na zemlji nikada neće biti potpunog mira i spokojstva. Ali oni mogu postojati u tvojoj glavi.

U SAD živi 400 hiljada obojenih plavuša sa identičnim nosom, identičnim gigantskim usnama, crvenim obrazima i snježnobijelim zubima. Da li neko nalazi da su privlačne? Ava Gardner je bila najljepša žena na svijetu. Zašto? Nikada ništa nije radila sa sobom. Izgledala je kao žena i nikada nije pokušavala da izgleda kao djevojka.

Kada gledaš kako tvoja djeca odrastaju, saznaješ više o životu i sebi. Sa 58 godina, shvatila sam da ljepota dolazi iznutra. Da bi bio lijep, treba da radiš ono što želiš da radiš i da to radiš svaki dan. Ja sada volim da plešem i plešem do iznemoglosti.

Pokreće Blogger.