Šta muškarci kažu o ženskom šminkanju - "Djevojke bi uvijek trebale biti jednostavne i prirodne"

Mislite li ozbiljno da muškarce ne zanima način na koji nosite šminku? Pa, definitivno ste pogriješili. Možda baš i ne razumiju sve sitnice koje stoje iza svih tehnika šminkanja koje znate napamet.


Oni u stvari ne mogu da shvate koliko je komplikovano sve nanijeti kako treba. Ali to je u redu. Ne trebate ni očekivati da će išta od toga razumjeti. Međutim, ako ne razumiju kako to funkcioniše, ne znači da neće imati mišljenje o tome kako nosite svoju šminku. Evo nekoliko mišljenja pravih momaka o šminkanju.

"Ja lično mislim da previše šminke ženu samo unakazi. Ne smeta mi kad žena nosi onoliko šminke koliko je dovoljno da bi istakla svoje prirodne crte lica. Međutim, toliko žena u današnje vrijeme svoje lice tretira kao platno. Toliko toga stave na svoje lice da sve to izgleda tako umjetno. I ono što je najgore u stvaranju umjetnog izgleda je da je to u današnje vrijeme toliko uopšteno. Sve su iste. "




"Manje je definitivno više. Nemojte nikad pretjerivati šminkom. Morate shvatiti da prava ljepota dolazi iznutra. A ako se osjećate kao da se trebate osloniti na stotine slojeva šminke da biste se osjećali lijepo, niste u zavidnoj situaciji. Prihvatite kako zaista izgledate i radite to najbolje što možete. Ne stidite se onoga ko ste zaista i kako u stvari izgledate. "

"U životu sam imao tri vrlo važne veze. I sve tri žene s kojima sam bio prirodno su lijepa bića. Naravno, uvijek sam ih ohrabrivao da ne stavljaju previše šminke. Osjećam se kao da sam mogao dati svoj doprinos u izgradnji samopouzdanja u njihov prirodni izgled do te mjere da nikad više nisu osjećale potrebu da se šminkaju. "



"Moje je shvatanje: ako volim djevojku, čak i kad nosi samo trenerku i preširoku majicu, onda može biti i bez šminke šminke . Da, lijepo je kad se žene trude da izgledaju lijepo za svoje partnere. Ali na kraju dana će prava ljubav nadmašiti puku fizičku ljepotu. Bez obzira na to da li djevojka nosi šminku ili ne, to nije ni bitno u vezi koja je izgrađena na bezuslovnoj ljubavi. "

„Iskreno, volim djevojke koje su zaista lijepo našminkane. To je oblik umjetnosti. Međutim, kao i većina drugih momaka, ni ja ne volim kad se u tome počne pretjerivati. Mislim da šminka ne bi trebala biti bitnija od osobe koja je nanosi.“

"Moje je mišljenje da bi djevojke uvijek trebale biti jednostavne i prirodne. Nikad se ne bih htio izlaziti sa djevojkom koja izgleda kao klovan. Koliko god oštro zvučalo, samo pokušavam biti iskren. Postoji toliko mnogo djevojaka koje stavljaju toliko boja na lice da ih je skoro nemoguće shvatiti ozbiljno. "

"Jednom sam vidio sliku moje majke i njenih prijateljica kada su bile u ranim dvadesetima. Oduvijek sam mislio da su to neke od najljepših žena koje sam ikad vidio. I postojala je jedna stvar koju su sve imale zajedničko - bile su jednostavne. Sve su bile prirodne. Nisu pretjerivale s eyelinerom ili maskarom. One su bile istinski ono što jesu i bile su ponosne na to. I mislim da se na to u stvari svodi privlačnost. Radi se o tome da prihvataš ono šta si zaista.“

Pokreće Blogger.