Nikada nemoj dopusti da drugi mijenjaju način na koji vidiš sebe

Usporedba je aktivan izbor. Sreća je također aktivan izbor. Odaberi sreću.


Koliko puta dnevno ni ne primijetiš da se s nekim uspoređuješ? Ne govorim samo o sebi kao pojedincu, iako je to najčešći razlog za usporedbu Često ulovim sebe kako uspoređujem svoj rad s drugima i smatram svoj osrednjim. Uspoređujem vremenski tok mog života s drugima i uvjeravam sebe da sam zapela u svom životnom putu.

Uspoređujem i svoju vjeru s drugima i pomislim kako nije dovoljno jaka. Čak se uspoređujem sa samom sobom, vraćam se u vrijeme kada sam bila sretnija i kada mi je život bio lakši. Ovaj popis bi mogao trajati cijeli dan, ali shvatili ste poantu.



Po definiciji usporedbe, znači: procijeniti, izmjeriti ili zabilježiti sličnosti ili različitosti između nečega. Koji je smisao? Zašto se stalno uspoređujemo s drugima, kada bismo trebali slaviti to što smo toliko jedinstveni, upravo zbog naših dosjetki, nedostatka i razlika?

Budući da smo svi jedinstveni i posebni, upravo je to ono što nam nitko ne može oduzeti. Naše razlike u mišljenjima doprinose glasu društva. Svojim prošlim greškama, mi oblikujemo našu budućnost. Naš stil, odjeća, kosa, šminka su naš izbor i imamo mogućnost izbora, stoga izaberi ono što ti odgovara.



Usporedba je aktivan izbor. Sreća je također aktivan izbor. Odaberi sreću. Izaberi slaviti svaku sitnicu koja čini tebe. Neka tvoj izbor ne bude proganjanje tvog putovanja u usklađivanju s tuđim. Znam, znam da je teško. Živimo u vremenu koje nam daje dovoljno kanala za usporedbu, zahvaljujući društvenim medijima.

Sigurno će biti dana kada ćeš učiniti greške, bit će i onih dana kada se budeš osjećala kao da nigdje ne pripadaš. Doći će kao i većini i vrijeme kada ćeš stati na mjestu dok će drugi koračati naprijed. Međutim, kada i dođu ti dani, ne troši ih uspoređujući svoje nedostatke na tuđem napretku – jer ne znaš što su sve oni prošli dok nisu stigli tu gdje jesu, a diviš im se.

Koji je najbolji dio u tome da si ti ti? Pa, ti si ta koja odlučuje tko si. Dakle, odaberi radost, izaberi sreću i odaberi jedinstvenost. Proslavi svoje male pobjede koje nitko nikada neće znati i zapamtiti da bez obzira na sve – tvoje razlike su ono što te izdvaja iz mase. Ne dopusti nikome (naročito sebi) da ti oduzme radost da budeš jedinstvena i drugačija osoba u ovom vrlo usporedivom svijetu.

zdravaisretna

Pokreće Blogger.