Loše navike koje praktikuju žene: 9 grešaka zbog kojih možda izgledate starije nego što jeste

Zbog ovih 9 navika izgledate i do 10 godina starije


Svaka žena želi da izgleda mlađe nego što zaista jeste, ali nekada nesvesno prave greške i tako vizuelno sebi dodaju godine. Nose garderobu koja im ne odgovara, previše se šminkaju ili pogrešno biraju boje. Ovo su zamke koje treba izbeći.

Čuvate prastaru odeću; Neki ljudi se lako vezuju za stvari, pa im je jako teško da se odvoje od iznošenih odevnih komada. Ali, takva navika negativno utiče na vaš izgled i čini vas starijim. Nosite markiranu garderobu koja vam ne stoji; Svaka žena teži da izgleda moderno, ali ako slepo pratite modne trendove to može da vam donese više štete nego koristi.



Osim što ćete isprazniti svoj novčanik i više nego što bi trebalo, slepo praćenje trendova u jednom trenutku izgleda hit, a već u drugom izgleda i smešno. Savetujemo vam da birate klasičniju odeću jer u njoj uvek možete izgledati dobro.

Prejak mejkap; Imajte na umu da debele crne linije oko očiju ne stoje svima lepo. Ne samo da ih je teško pravilno nacrtati, žene u zrelijim godinama tako naglašavaju bore i nepravilnosti na licu. Ne brinete se o svom dekolteu, rukama, nogama; Bore na rukama, vratu i dekolteu su pre svega posledica nepravilne ili nedovoljne nege kože.



Kožu treba negovati i hranjivim dnevnim kremama kako bi što duže ostala meka, glatka i blistava, a obavezna je i UV zaštita tokom sunčanja. Previše pudera; Nijednoj ženi neće lepo stajati kilo pudera na licu, ali mit da debeli sloj pudera dobro prekriva bore opstaje kod mnogih žena.

Puder treba naneti tamo gde treba i koristiti samo tečni ili onaj u kremi jer suvi puder u prahu ili kamenu isušuje kožu. Takođe, s godinama se nijansa kože menja, te uvek treba nijansu pudera prilagoditi tenu. Svetlucava šminka; Rumenilo ili sjaj za šljokicama mogu pogoršati izgled naglašenih obraza.

Nekad su tamna rumenila bila u trendu, te je bilo dozvoljeno preterivanje, ali danas važi deviza: manje znači više! Na obraze nanesite bronzer na liniju kose i čeljusti, te malo rumenila u kremi na jagodice lica. Žene koje želeda izgledaju mlađe treba da se kloni svetlucavih senki s učinkom inja ili prelivanja boja.

Formule koje na bilo koji način reflektiraju svetlo naglašavaju bore i nepravilnosti. Nesklad u odevnim kombinacijama; Kada birate odevne kombinacije treba da sledite modno pravilo: ako je majica ili košulja uska, pantalone bi trebalo da budu malo šire ili komotne i obrnuto. Na taj način ćete staviti naglasak na najbolje adute, a nećete izgledati prosto.

Prejake ili fluorescentne boje; “Vrišteći” odevni predmeti nisu za žene koje nemaju savršenu figuru jer privlače pažnju upravo tamo gde ne treba. Zato je bolje da kupujete odevne komade u neutralnim bojama, poput crne , mornarskoplave, sive, maslinaste, smeđe i bele, a možete se poigrati i s crvenom, zelenom i ljubičastom. Ako baš preferirate jarke boje, izaberite modne dodatke u takvim bojama, a odeća nek vam ostane neutralna.

Preterano sunčanje; Ako se preterano izlažete sunčevim zracima koža će početi da gubi kolagen koji je zaslužan za njenu blistavost. Preterano sunčanje uzrokuje i gubitak pigmenta, zbog čega se javljaju trajne crne mrlje koje vizuelno dodaju godine.

Pokreće Blogger.