Nekad trebate samo pustiti stvari - Pustiti ljude da odu i ne boriti se

Ne možete kontrolirati ono što drugi rade, ali možete kontrolirati način na koji reagirate


Polako spoznajem da ne moram povrijediti one koji su me povrijedili. Polako učim da možda je krajnji znak zrelosti otići umjesto da ostanem. Polako učim da energija koja je potrebna da reagujem na svaku loša stvar koja mi se dogodi sprečava da vidim druge dobre stvari u životu.

Polako spoznajem da neću moći sve ljude tretirati na način na koji želim biti tretirana i to je u redu. Polako učim da ne reagovanje ne znači da sam u redu s stvarima, to samo znači da biram biti iznad njega. Odabiremo naučiti lekciju koja je poslužila i naučiti od nje.



Odabirem da budem veća osoba. Ja biram svoj mir jer to je ono što doista trebam. Ne trebam više drame. Ne trebam ljude koji me navode da se osjećam kao da nisam dovoljno dobra. Ne trebam borbe i argumente i lažne veze. Polako učim da ponekad ako ne kažem ništa kažem sve.

Polako učim da reagiranje na stvari koje vas uzrujavaju daje nekome drugom moć nad vašim emocijama. Ne možete kontrolirati ono što drugi rade, ali možete kontrolirati način na koji reagirate, kako postupate s njima, kako ih prepoznajete i koliko ćete to osobno uzeti. Polako učim da većinu vremena ove situacije ne govore ništa o vama i puno o drugoj osobi.



Polako spoznajem da čak i ako reagujem, neće ništa promijeniti, neće ljude iznenada voljeti i poštovati, neće se čudotvorno promijeniti. Ponekad je bolje samo pustiti stvari, pustiti ljude da idu, ne boriti se , nemojte tražiti objašnjenja,odgovore i ne očekujte da ljudi razumiju odakle dolazite.

Polako učim da je život bolje živjeti kada se ne usredotočite na ono što se događa oko vas i usredotočite se na ono što se događa unutar vas. Radite na sebi i svom unutarnjem miru i shvatit ćete da ne reagirate na svaku malu stvar koja vam smeta prvi je sastojak življenja sretnog i zdravog života.

Izvor: novipocetak

Pokreće Blogger.