Zahvalna biljka koja uspijeva svima - U dom donosi sreću i novac

Zamija prema feng shuiju u dom donosi sreću i novac


Biljke prostoru daju dodatnu živost i ljepotu. No, dok neki ljudi imaju čarobne prste kada je u pitanju briga za zelenilo, drugi imaju osjećaj da je dovoljno da bace pogled na svoju biljku i da ona uvene. No, biljka s kojom se oko takvih stvari ne trebate brinuti je - zamija.

Prema feng shuiju ona u dom donosi sreću i novac, a njezina velika prednost je činjenica da je briga za nju - laka. Ova zimzelena bilja podrijetlom je iz Afrike, a zbog svog zanimljivog izgleda i lakog održavanja jako je popularna u uređenju domova.Naraste i do metar visine i ima više izdanaka u obliku stabljika na kojima su parovi zelenih listova koji su sjajni, glatki i čvrsti. Kod brige za ovu jaku zahvalnu bilju trebate paziti tek da nije direktno na suncu i da se temperatura na kojoj se nalazi ne spušta ispod 15 stupnjeva Celzijevih.

Optimalna temperatura za ovu biljku je od 18 do 24 stupnjeva. Zalijevati ju trebate otprilike jednom mjesečno pa čak i rjeđe. S vodom nikako ne pretjerujte jer zbog previše vode rizon počinje trunit, a listovi žutjeti.Zamija se razmnožava dijeljenjem rizoma odnosno podanka, listovima ili dijelovima stabljike, a prilikom razmožavanja morate biti strpljivi jer gomoljasti dio se stvara jako sporo. Cvjeta od sredine ljeta do rane jeseni, a njezin neobičan cvijet nalazi se pri dnu stabljike.

Inače, radi se o biljci kojoj nije potrebna posebna mješavina zemlje kao drugim sukulentima te uspijeva u supstratu koji ima više humusa. Zamiji posudu mijenjajte teka kad se stra napuzi rizomima, odnosno stabljikama.

Zadovoljna.hr

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Ukoliko preuzimate sadržaj ovog članka OBAVEZNI ste da nas navedete kao izvor uz linkovanje našeg članka.

Pokreće Blogger.