Da li jedete lažni med: Iskoristite jednostavan trik sa šibicom i saznajte

Najbolje što priroda može učiniti i istovremeno najzdravije je med.


On ima puno zdravstvenih prednosti i koristi se za različite svrhe. Med je super za kosu i kožu, kao i opšte zdravlje. On ima čaroban okus i popularan je kod svih, dece i odraslih. Međutim zbog skupe cene na tržištu se nalazi i med koji nije organski, sa hemikalijama u njemu.

Dokazano je da je 76% meda na tržištu ispunjeno hemikalijama. Takav med se često prodaje u supermarketima, tako da bi trebao naučiti kako ga prepoznati: Ako vaš med ne "kristalizira" tokom vremena, postoji dobra šansa da je lažni, jer organski med će kristalizovati ako se čuva u frižideru.Uvek pročitajte nalepnicu na medu, a ako sadrži komercijalne glukoze ili kukuruzni sirup, izbegavajte ga. Dodajte malo kapi joda u čaši vode i dodati malo meda. Ako se vaš med pretvori u plavu boju onda je u kombinaciji sa kukuruznim skrobom.

Dodajte nekoliko kapi sirćeta u mešavinu vode s medom. Ako vidite penu, vaš med sadrži gips. Spalite med s fosforom ili šibicom, a ako se zapali, to je čist med. – Stavite kašiku meda u čašu vode. U slučaju da se med ne otapa, onda je prirodan i kvalitetan.Lažni med ili nekvalitetni med otapa se u vodi. Podelite ovo sa vašim prijateljima i rodbinom kako bi i oni naučili da prepoznaju razliku između organskog i lažnog meda kojeg nam poturaju! Piše portal kurir.rs

Pokreće Blogger.