Narcizam je i ženska osobina - 5 bitnih činjenica o narcisoidnim i pohlepnim ženama

Žene vole muškarcima da zamjeraju kako su pohlepni, iako je pohlepa najčešće ženska osobina. Ono što je u nama vidimo u drugima. 


Pohlepna žena ženi da preuzme tuđe resurse i potroši ih. Najčešće se misli na resurse muškarca. Ovo isto važi za narcizam. Vjeruje se da je to muška osobina, ali zapravo mnogo žena u realnosti je posjeduje. S obzirom da je stvarnost drugačija od vjerovanja postoje šanse da sretnete takvu ženu.

Zato vam donosimo pet činjenica o njoj, da biste znali na šta da računate. 1. Pohlepna i narcisoidna žena nikada neće voljeti muškarca zbog njegovih duhovnih kvaliteta. Za nju takve sitnice nisu važne. Njen fokus je na nečemu drugom, recimo kolika primanja ima njen izabranik, da li ima odgovarajući status u društvu i slično.



Ona traži nekog od koga će da ima korist. 2. Takva žena izbjegava statusne muškarce. Da, dobro ste pročitali. Ovo je u potpunosti kontradiktorna tvrdnja u odnosu na prethodni pasus. Žena želi, doduše na papiru, vezu sa statusnim i istaknutim muškarcem, ali istovremeno zna da postoji rizik od ljubomore na njegov uspjeh. 

Dakle, ovo je jedan paradoks. 3. Demo verzija. O čemu se ovdje radi? O tehnici koja je vrlo efektivna i koja je uspjela da uljuljka stotine hiljada muškaraca. Dakle, na početku veze žena je slatka, ljubazna, ma idealna, sve što muškarac traži. Kada shvati da ga je osvojila skida masku i pokazuje svoje pravo lice. 



4. Emocionalni udarac ide u sprezi sa prethodnom tehnikom. Dakle, moć žene zavisi od toga koliko je bila jaka demo tehnika, koliko je muškarac prihvatio taj obrazac ponašanja i koliko se žena promijenila. Muškarci se često izgube kod ovog koraka. Ali kada osjete emocije, već je sve gotovo. 

5. Djeca. Budite iskreni prema sebi, kolike su šanse da narcisoidna i pohlepna žena odgoji djecu drugačiju od sebe? Vrlo male. Čak i ako uspije odgojiće djecu čije samopoštovanje će biti na vrlo niskom nivou jer će oni za nju biti statusni simbol čime ona sebi podiže vrijednost u društvu. Dakle, kada birate partnerku obratite pažnju na ove stvari.

Pokreće Blogger.