Ne gubite sebe zbog ljubavi: Nakon 15 godina braka ostavila sam muža zbog jedne rečenice

Na početku ljubavi, ljudi vrlo često nisu u stanju da sagledaju stvari realno. Zbog toga mnoge ljubavne priče, koje ni na samom početku nisu bile prave, nastavljaju da se razvijaju.


Ljubavnici ponekad ignorišu neke vrlo očigledne stvari, nadajući se da će prava sreća doći jako brzo. Nažalost, sreća ne dolazi tek tako. Ako na početku odnosa sa nekim niste osjetili sreću, vrlo su male šanse da će se to desiti nekoliko mjeseci ili godina nakon toga. 

Ja sam to saznala da najboljniji način i to onda kad je bilo kasno. Podijeliću svoju priču sa vama. Osjetila sam se loše. Toliko loše da sam pokušala na guglu da pronađem odgovor na pitanje da li treba da ostanem sa mužem. Imali smo dvoje djece, divnu kuću, ali zajedno nismo bili dobar par. 



Ja mnogo emotivna, a on hladan. Iako sam bila u braku, osjetila sam se usamljeno. Živjela sam sa tim čovjekom, bio je dobar otac, dobar čovjek, ali ne i dobar muž. Godinama sam željela razvod, a ostajala sam u braku radi djece. Vremenom sam izgubila svoj život. 

Ništa više nisam radila zbog sebe, nego zbog djece. Htjela sam biti dobra majka, pa sam sebe uvjeravala da tako treba. Sa mužem nije bilo nježnosti, ali takav je bio oduvijek. Brak ga nije promijenio. Zaljubila sam se u njega hladnog, jakog i stabilnog. On je za mene bio heroj. 



Bio je uz mene kada mi je pomoć trebala, štitio me i čuvao, ali nikada nije pokazivao ljubav, emocije i neka osjećanja. Na početku mi je to bilo privlačno, ali nakon 15 godina takvog života shvatila sam da venem. Više nisam mogla. 

Rekla sam mu to, a on je, jednako hladno kao i inače, samo odgovorio "Znaš gdje su vrata, ako ti ovo ne odgovara nađi bolje". To je za mene bio kraj. To je bila kap koja je prelila čašu. Tom rečenicom mi je dao do znanja da mu nije stalo do mene, do nas. 

Osjetila sam kao da me je nešto ubolo u srce. Spakovala sam se i otišla. Više se nikad nismo čuli. Djeca su ostala sa mnom, viđala sam ga samo povremeno kad je dolazio po djecu. Njemu je bio važan ponos, a meni ljubav. Nismo uspjeli da pronađemo balans. 

Sada znam da je taj odnos od početka pogrešan. I ja i svaka druga žena zaslužuje ljubav od koje se mijenja cijeli svijet, ljubav koja će da nas čuva, drži, zaustavlja i popravlja odnos, a ne čovjeka koji tek tako može da vam pokaže vrata.

Pokreće Blogger.