Neke žene je teško voljeti: 4 tipa žena koje muškarci ne shvataju ozbiljno i ne poštuju ih

Sigurno ste nekada upoznali one tipove osoba koji su nekako uvijek ozlojeđeni i nesretni. Iako bi ovo mogla da bude vrlo bolna tema, danas ipak govorimo o tome. 


Danas pričamo o ženama koje muškarci ne shvataju ozbiljno i ne poštuju ih dovoljno, ali ne radi se uvijek o muškarcu. Nije uvijek njegova krivica. Postoje žene koje su takve, one se uvijek postave u takav položaj, uvijek su nesretne i tmurne. 

One rade neke stvari zbog kojih provociraju partnere i dovode i sebe i partnera u odnos u kojem su neshvaćene i lako zamjenjive. Koji tipovi žena su u pitanju i kako ih prepoznati? 1. Odnos radi odnosa. Ovo su žene koje su već izmorene. One su umorne od života, od obaveza, od svega i pristaju na sve.



Vjerovatno od svojih najbližih čuju kako je krajnje vrijeme da pronađu nekog i da se udaju da ne bi ostale same do kraja života jer je to sramota i tako ne treba da bude. Takve žene lako popuštaju pod pritiskom, pronalaze bilo koga i spremne su da trpe poniženja, uvrede i druge tipove nepoštovanja od strane partnera.

Kada jednom pronađu muškarca, one vjeruju da je to kraj potrage i da je to posljednji muškarac u njihovom životu. I nije problem što one vjeruju u to, nego što imaju nisko samopouzdanje i ostaju u lošem odnosu jer misle da su uhvatile zadnji voz i da one neće biti u stanju da pronađu drugog partnera. 



2. Uvrijeđena sam! Postoje žene koje je previše lako uvrijediti. One su uvrijeđene stalno, zbog raznih sitnica. Nije važno da li je u pitanju najmanja, bezazlena sitnica, suđe koje njen muž nije oprao ili nešto treće one će se jednako osjećati – uvrijeđeno. 

Sa ovakvim ženama komunikacija je vrlo teška jer one nisu naučile da vode razgovor i da otvoreno kažu svoje želje i potrebe. Često se ponašaju kao djeca, pa se, nakon što se uvrijede, samo sklone i zaćute. 3. Žena spasilac. „Zajedno možemo sve!“ – to je fraza koju često čujete od ovakvih žena. 

One su u stanju da muškarca po hiljadu puta izvlače iz istih problema, da mu budu ruka spasa i oslonac. Pitate se u čemu je problem: baš u tome što žena mnogo daje, ona postaje glavna pokretačka snaga odnosa. Sve obaveze su na njoj i ona nosi najveći stres. 

Muškarac ne radi ništa, ona izdržava porodicu. Kada muškarac to shvati prestaje da se trudi jer već ima sve. 4. Ljubomorna žena. One uživaju u ljubomori, uživaju da gledaju partnera bijesnog i na rubu suza.

Na taj način ovakve žene povećavaju svoj značaj. Ovo može nekim muškarcima da bude zanimljivo na početku, ali kad tad će mu biti dosta i on će poželjeti da ode ili će početi da se ponaša prema njoj isto kao i ona prema njemu – bez poštovanja.

Pokreće Blogger.