Na vaše "volim te" se samo nasmješite - 8 jasnih pokazatelja da je ljubav prošla

Početna zaljubljenost je jedan od ljepših osjećaja. Međutim, ponekad se zapitate kako da i nakon nekog vremena znate da su vaša osjećanja ista. 


Donosimo vam osam znakova, na koje bi trebalo da obratite pažnju, jer vam oni lako mogu pomoći i dokučiti da li je iskra između vas i partnera prošla. 1. Kada kažete "volim te" zapravo to ne osjećate: Ovu predivnu emociju više ne pokazujete na isti način kao nekada. 

Sada "volim te" više govorite iz navike ili je partner rekao prvi pa ste vi uzvratili. A, možda jednostavno i ne uzvratite, već samo se nasmješite i promjenite temu. Ovo je jedan od najboljih pokazatelja koji ukazuju da bi trebali da preispitate vaša osjećanja. 



2. Razgovori o zajedničkoj budućnosti su sve rijeđi: Na početku ste sa velikom dozom optimizma pričali o vašoj budućnosti. Gdje ćete živjeti, kako će vam se zvati djeca, koji su vam tačni planovi itd. Sada, sve rijeđe govorite na ove ili slične teme, čak šta više gledate da iste izbjegnete. 

3. U toku dana skoro da i ne pomislite na partnera: Naravno, svi imaju svoje obaveze i to je poželjno i u redu. Međutim, u stanju ste da vam prođe dan, a da na partnera pomislite jednom ili nijednom. Dok ste nekada na početku ma koliko god obaveza imali, samo o njemu mislili.



4. Više i ne pričate o problemima u vašoj vezi: Nemate više ni želju da raspravljate o vašim problemima jer vam postaje svejedno. Riješili ili ne neku nesuglasicu sa partnerom vama ne igra nikakvu ulogu. Nemate volje, a i sve manje sposobnosti da vašu vezu popravite.

5. Fokus vam je na partnerovim manama, a ne vrlinama: Određene neobičnosti koje ste nekada voljeli, sada vas nerviraju. Skinuli ste ružičaste naočare i na stvari gledate više negativno. Ono što vam je nekada bilo simpatično, više nije. 

Spremni ste više da zamjerate i tražite mane, nego da pohvalite. 6. Svađate se oko sitinica: Sve više tražite razloga za raspravu. Neke stvari koje su čak i nebitne, vi im pridajete na značaju, i ponašate se kao da tražite samo razlog za raskid.

7. Žalite se okolini na partnera: Sve češće sa svojim prijateljima i porodicom dijelite vaše nezadovoljstvo. To je u redu nekada, ali kod vas to postaje rutina. 8. Ne trudite se da bi odonos popravili: Većina problema je rješiva ako imate volje i želje za to. Međutim, ukoliko nemate želju da sa partnerom popričate i iskreno razgovarate, tada već i vi sami vjerovatno odnos želite da privedete kraju.

Pokreće Blogger.