"Da li me stvarno vara ili sam samo paranoična"- Vječita ženska dilema: 2 načina da provjerite

Kada žena zavoli spremna je sav svoj fokus da usmjeri ka muškarcu i njhovom odnosu. Međutim, često se postavlja pitanje kako prepoznati da li vas partner vara?! 


Skoro svaka žena ruku na srce, zna da bude paranoična. To biva opravdano, jer voli. Pa tako ponekad je spremna i da umisli određene znakove, i da preispituje i sebe i svog muškarca postavljajući razna pitanja.

Međutim, zna da bude tanka linija između paranoje i dobre intuicije. Tako npr. desi vam se da vaš izabranik priča o novoj koleginici sa posla. A, vama se želudac odmah unervozi. Znate da oni provode dosta vremena zajedno i opravdavate to poslom. 



Kada nešto kaže vezanu za nju osmjeh mu krasi lice, a oči zablistaju. Osjećate se ružno, ali ipak preispitujete sebe da nije do vas, da li ste samo vi paranoični i umišljate. Bojite se da jednostavno niste sigurni u sebe i da manifestujete ljubomoru. 

Kako da znate da li vaš partner zaista nešto osjeća prema drugoj osobi ili je samo stvar do vaše percepcije?! Jedan od načina jeste da ga iskreno pitate. Budete otvoreni i kažete kako vas muči to novo poznanstvo. 



Međutim, ovaj korak je jako težak za napraviti i malo koja žena se usudi tako direktno razgovarati. Što je svakako razumljivo. Čak i kada iskreno pitate, možete naići na odogovor kako umišljate i kako nemate samopouzdanje. A, taj vam odgovor nije pomogao niti donio rješenje. 

Tako počinjete prebacivati krivicu na sebe i vjerovati da ste vi paranoični, čak i u situacijama kada ste u pravu. Ponekad je žena spremna zanemariti svoju vlastitu intuiciju i reći kako nije u pravu. Voditi se nekim drugim parametrima koji su u većini slučajeva pogrešni. 

I sami znate da kada vas neko voli, poštovaće granice kolegijalnosti i društvenih odnosa. Prema tome, ako ste spremene vi iskreno pitajte. Uz to ne zaboravite na vašu intuiciju i na granice u poštovanju kada je ljubavni odnos u pitanju. Ostanite mudre i ostavite prostora za dalju procjenu, ako ne dobijete logičan odgovor. 

Kada ste u pravu, u većini slučajeva epilog dođe brzo, i otkrijete sam čim prevare na sasvim slučajan način. Zapravo dobijete dokaz za vaše sumnje. Međutim, može se desiti da ste zaista ljubomorni bez razloga i da umišljate određene stvari. 

U tom slučaju je važno da sagledate zašto sumnjate u sebe i mislite da niste dovoljno dobre za svog partnera. Nemate potrebe za ovakvim mislima, jer ne idete sabi na korist. Treba da budete sigurne u sebe, jer će vas tako i partner cijeniti, a na taj način ćete ga i privlačiti. 

Kakva god situacija da vas zadesi, bitno je da ne izgubite percepciju vlastite vrijednosti i da ne dopuštate sebi stvari koje vam nisu potrebne. Kada muškarac pogriješi prema vama, ostanite dosljedne. Kada vi pogriješite, prihvatite grešku i radite na vašem samopouzdanju.

Pokreće Blogger.