Žena iskreno o svom razvodu: Ja sam obrazovana, moj muž nije - Ta razlika je uništila naš brak

Određene razlike su nekada jednostavno ne premostive. Tako je i kada govorimo o braku. Jedan od čestih razloga razvoda, jesu upravo razlike između partnera. 


Danas donosimo jednu priču žene koja iza sebe ima iskustvo braka koji nije uspio, jer su razlike u istome bile ne premostive. " Mogu slobodno reći da je moj brak bio katastrofalan. Tu se radilo o dosta dvoličnosti, razlika i na kraju ponašanja koje je moglo dovesti samo do završetka braka. 

Kada se kraj jednom odnosu bliži, razlozi za njegov završetak su sve jasniji i sve ih je više. Ono što sada znam, a tada nisam jeste sljedeće: nije dovoljno da među partnerima bude samo strast, već se druge vrijednosti moraju poklapati kako bi odnos funkcionisao. Moj bivši muž je strast stavljao na prvo mjesto, u tome nema ništa loše, ali nije poenta za dugoročan odnos. Kada sam ga upoznala bio je jako privlačan i zgodan. Čak me je podsjetio na neke moje bivše momke, preplanulog tena i divnog osmjeha. U njemu sam vidjela partnera, ali ne i prijatelja. 

To je ono što mi je nedostajalo. Takođe, bunila me činjenica da tek nakon nekoliko godina vidim neke stvari. Za njega je svijet bio video igrice i strast, malo nježnije i suptlinije emocije nisam mogla čuti. I ja sam osoba koja voli strast, ali volim i slatkoriječivost. Volim čitati prelijepe ljubavne romane poznatih pisaca. Dok je on bio sumnjičav prema svima onima koji imaju obrazovanje. U prvom periodu našeg života bila sam zadovoljna, vjerovatno zaljubljena pa mi i nije bilo važno to što ne zna za neke glavne i poznate pisce. 

Mislila sam da mi to nije važno i da se suprotnosti privlače. Međutim, vremenom su mi te stvari počinjale smetati. Uvidjela sam sve više razlika, stvari su se samo nizale. Ispalo je da sitnice na koje sam nekada gledala površno, sada postaju krupne stvari koje mi smetaju. 

Naravno da mi ne smeta to što ne zna za iste stvari kao ja, već sam shvatila da takva osoba nije za mene. Tada sam shvatila da nikoga ne mogu i ne trebam mjenjati. Svako živi kako želi i bira svoj stil. Sada kada smo odvojeni, shvatila sam da neke razlike ne mogu da se pobjede, i da vremenom samo postaju izraženije. 

Sve u svemu, ako nešto ne ide, mislim da i ne treba forsirati". Jasna je lekcija koju svi trebamo znati, a možda posebno žene jer su tome sklonije- ne možete i ne trebate činiti osobu nečim što nije. Dajte sebi vremena da stvari bolje procjenite. Razlike u odnosu postoje i to je normalno, nismo svi isti. 

Međutim, ne tražite od nekoga da se mjenja, ali se nemojte se ni vi mjenjati radi nekoga. Ako vaša ljubav može pobjediti razlike, prepustite se, ako ne, nastavite sami dalje onako kako mislite da treba.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko imate PRETHODNO DOBIJENU DOZVOLU OD VLASNIKA SADRŽAJA

Pokreće Blogger.