Pusti prljavo suđe i veš - Odmori: 5 stvari koje svaka žena treba sebi priuštiti, a ne čini to

Žene su zaista spremne dosta toga da ponesu na svojim leđima. Ponekad, to se dešava u velikoj mjeri, pa su spremne sebe i svoje potrebe skroz da zanamare. 


Kada se razgovara sa ženama na ovu temu, i postavi im se pitanje: Šta one sebi najviše uskraćuju i šta to sebi ne mogu priuštiti, a željele bi. Većina žena navodi ovih pet stvari:  1. Leći i opustiti se: Ponekad žene ovu stavku vide kao luksuz. 

Dok obave svakodnevne obaveze i okrenu se oko sebe, dan je skoro i prošao. Sa druge strane, neki žene čak navode kako se osjećaju neugodno kada u sred dana laže ili priušte odmor. Svakako, ovo nije najbolje razmišljanje. 



Žena bi trebala da dnevno posveti pola sata isključivo sebi, na taj način će biti dobra i sebi i okolini.  2. Biti slaba: Ovaj stav je više važi za muškarce, ali u posljednje vrijeme to i nije baš tako. Iako su žene nježna i suptilna bića, od njih se sve više očekuje da glume jačinu i da ne pokazuju emocije.

Često možete čuti "Izdrži, budi jaka", "Treba da budes jaka zbog svoje porodice" itd.  I ovaj stav bi se mogao smatrati pogrešnim. Naime, potrebno je da žena pokaže šta osjeća, isplače se i požali, to je jedini ispravni filter da iz sebe izbaci negativne emocije i nastavi dalje.  



3. Postaviti sebi velike ciljeve: Pojedine žene znaju često da navode kako imaju želju da napreduju, povećaju svoja primanja, rade na usavršavanju, ali ih unutrašnji glas koči u tome. Žena ne bi trebala da tek tako odbacije svoje želje, snagu i da podcjenjuje sebe, već ako nešto zaista želi da pokuša to isto sebi da i omogući. 

4. Direktno reći šta ima: Zanimljiva, ali ne toliko pohvalna činjenica jeste da se žene i dalje ustručavaju reći šta imaju i misle. Sklone su da svoj stav zadrže samo za sebe, što je takođe u većini slučajeva pogrešno. Žena bi trebala da razmišlja isključivo svojom glavom i da jasno zna da iznese svoje mišljenje i šta joj smeta. 

Jedino na taj način će biti jasna u svojim namjerama i srećna jer nikome ne ćuti.  5. Ne izražava svoje želje dovoljno u emotivnom odnosu: Često žene sebe u ljubavnom odnosu postavljaju kao superheroije. Međutim, superheroje koje sve stižu da odrade, a da pritom sebe zanemare. 

U odnosu sa partnerom pristaje da sve bude svakodnevnica, a kada želi neku promjenu teško će je izgovoriti. Više je spremna da se prilagođava, što je svakako pogrešan stav. Na taj način postaje nezadovoljna u duši, a to je nije poenta srećnog odnosa. Shodno tome, žena bi trebala da ulaže u odnos, ali i da jasno mjenja sve ono što joj se u njenom životu, odnosu, prijateljstvu, poslu itd. ne sviđa.

Pokreće Blogger.