Za autobusom i muškarcem ne trčite: 3 drevna pravila kako ugoditi muškarcu i brzo se vjenčati

Svaka knjižara će vam potvrditi da se klasici književnosti ne prodaju ni približno dobro kao kratki članci i brošure o tome kako se promijeniti za 10 dana, postati milioner za godinu dana ili se oženiti za mjesec dana. 


Tako smo naučeni – u svemu tražimo ličnu korist i brz efekat. Uprkos tome što je jedna pročitana Ana Karenjina bolja od 10 takvih članaka, ne mijenja mnogo stvar. Ne razumiju to svi, ili jednostavno ne žele da razumiju. 

Pitanje „kako ugoditi muškarcu“ uglavnom se javlja u glavi žene koja je već napravila niz pokušaja da pridobije simpatije nekog muškarca, ali nije postigla željeni rezultat. Negdje na podsvjesnom nivou shvatamo da uopšte ne treba da pokušavamo da ugodimo muškarcu. 



Već u prvih desetak sekundi poznanstva on je taj koji će u sebi da odluči „da“ ili „ne“ i daće vam signal – osmijeh, pogled, lijepu riječ. Ali, svako je kovač svoje sreće, zar ne? Postoje slučajevi kada prvi utisak kaže „ne“, ali vremenom, kada osobu bolje upoznaš, shvatiš njene ili njegove misli, navikneš se na njega i shvatiš da je ta osoba sve što ti je potrebno. 

Ljubav se ne rađa uvijek iznenada i spontano, ponekad joj treba vremena da sazri. Pred mojim očima odvijala se priča : oboje su bili zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, on na višoj funkciji, a ona na nižem položaju. Svaki dan sretali su se u kancelarijama i hodnicima. 



Zaista joj se dopao, ali on ju je posmatrao kao bilo kog drugog kolegu – oči mu nisu sijale dok je posmatra. Ona je bila plavuša, a on voli brinete. Ona nosi farmerke i džempere, a on voli haljine sa volanima. Ona se ne šminka, a on voli svijetlu šminku na ženama. 

Ali djevojka skromnog izgleda počela je da preduzima odlučne korake. Imao je finansijske probleme, razmišljala je da mu pozajmi novac. Uživao je njenu ljubaznost, možda je čak ponekad sumnjao u njen poseban stav prema njemu, ali se ponašao kao i obično. 

Bio je zauzet poslom i problemima sa ćerkom tinejdžerkom, tako da nije ni razmišljao o drugim stvarima. Ali djevojka nije odustajala: zamolila ga je da joj pomogne sa prodajom auta. On se složio. Kao muškarac, objasnio je kupcu zašto nije moguće cjenkanje. 

Čak je uspio da ispregovara za još veću cijenu. A onda ju je usputno pitao zašto prodaje auto? Odgovorila mu je da to radi jer želi da mu pomogne, da riješi njegove probleme. Počeo je da psuje i nije dozvolio da se auto proda. Naravno, jako je cijenio njeno djelo. 

Godinu dana kasnije su se vjenčali. Često se pitam da li je to bila ispravna odluka, da li je bilo obostrano? Sretan porodični život ne nastaje kada jedna osoba ubjeđuje drugu da će im zajedno biti bolje. Sretan život nastaje kad oboje to žele. 

Tri drevna pravila o tome kako ugoditi muškarcu:  1. Uvijek postoji 10 koraka između vas i druge osobe. Ako ste vi napravili pet, a osoba nije ni krenula okrenite se i idite. Nema potrebe da čekate da biste dokazali toj osobi da ste vi najbolja opcija za nju. Sudbina zna bolje od vas. 

2. Niko se neće osjećati dobro u vašoj blizini ukoliko se vi ne osjećate dobro sami sa sobom. Želja da ugodite nekome i da tako vežete tu osobu za sebe signalizira unutrašnju prazninu u vama. 3. Živite u miru. Doći će vrijeme kada će cvijeće samo procvjetati. Potrebno je samo strpljenje. Onaj koga trebate doći će do vas.

Pokreće Blogger.