Kako prepoznati prave namjere muškarca - Oni koji tvrde da su bolji od drugih obično su gori

Možda ste nekada bili u situaciji da potrošite godine na nekoga, i onda shvatite kako ga ne poznajete. Počnete se pitati koja je osoba pored vas, i kako ste do sada bili tako slijepi? 


Dođete u poziciju da ne znate koga ste voljeli i na koga ste potrošili svoje godine. Pitate se da li ste uopšte upoznali pravo lice ili ste sve vrijeme voljeli nekog izmišljenog. Prisjećate se početka i mišljenja kako ste sreli baš nekoga savršenog, po vašoj mjeri. 

Predstavljao se kao neko pun ljubavi i pažnje, koji bi pomjerio sve granice zbog vas. Ubjeđivao vas je kako je on drugačiji od dugih i da nećete biti povrijeđeni u odnosu sa njim. Na početku definitivno i osjetite više pažnje nego što ste to ikada prije. 



Nakon nekog vemena, osjećaj zaljubljenosti vas obuzme i počnete vjerovati da postoji zaista neko savršen. Iako ste na početku bili racionalni i znali da takvo nešto ne postoji. Međutim, kasnije kada zavolite i percepcija se mjenja. 

Spustite sav svoj gard koji ste imali i dozvolite nekome da u potpunosti uđe u vaš život. Tada, kada ste već obuzeti tom osobom, stvari počinju da se mjenjaju.  Počinjete da primjećujete laži i obmane. Na početku sve počinje sa bijelim lažima pa i ne obraćate previše pažnje. 



Kasnije, sve više uviđate prave laži. Idete sa pretpostavkom da vas je sada neko zaista imao, i sada počinje da igra kako on želi. I da postane u pravu za neke stvari sa početka koje vam je govorio. Nije isti kao drugi momci, nego je puno gori. 

Ne on vas neće možda povrijediti, već sigurno. Kada bolje razmislite, najgore vam bude zbog toga što to ponekad shavtite kasnije. Nakon godina laži i prevare. Ali, zapamtite nikad nije kasno, postoji žal za vremnom, ali i zahvalnost što ste kad tad spoznali takvu toksičnu osobu. Normalno je da jedno vrijeme krivite sebe i osuđujete. 

Prvo što se kasnije prepoznali, drugo zato što ste ispali naivni. Možda ste i vidjeli ali niste imali snage prekinuti takav odnos. Ipak ste vi bili iskreni u njemu i voljeli dotičnu osobu. Međutim, ništa nije dovijeka i shvatite kakav odnos živite. 

Shvatite da to ne želite. Prekidate, koliko god teško bilo. Tada znajte da ste na pravom putu. Shvatite da vam ne treba neko ko nije pravi muškarac, ko ne preuzima odgovornost za svoje postupke. Ne dozvoljavate više da vam neko vrijeđa inteligenciju. 

Znate da je dosta i da nema oprosta. Takođe, idete dalje, bez vraćanja. Možda laži i prevare možete oprostiti, ali da ste zbog nekoga postali depresivni i toksični to svakako ne. Vremenom shvatite da je to zapravo bio blagoslov, i samo jedno poučno iskustvo. 

Znate kako trebate dalje i šta to zaslužujete. Poslije ovakvog muškarca svaki sledeći vam dođe kao otvorena knjiga. Tada vi imate mudrost i snagu, a to je svakako neprocjenjivo.

Pokreće Blogger.