Da li je taj muškarac uopšte bio tvoj ako je svo vrijeme drugu želio: Iz ugla jedne ljubavnice

Mnoge žene bi se zaklele da su im muškarci vijerni, a da nisu ni svjesne koliko toga ne znaju.


Slatkorječivost nije nauka, svako vas može kupiti uz malo lijepih riječi i manipulacije. Što je čovjek bolji igrač i manipulator to vas lakše ubijedi u laži. Kao dugogodišnja ljubavnica shvatila sam da mnoge žene dižu u nebesa muškarce koji ni malo nisu za hvaljenje. 

Bila sam u vezama sa oženjenim muškarcima čije žene su svojim prijateljicama pričale samo riječi hvale o njima, a oni su se ipak nalazili sa drugim ženama njima iza leđa. Dok god niste u njegovoj glavi i u njegovim mislima ne možete znati da li vam je vijeran i da li je samo vaš. 



Ali, čak i da je vijeran, da li je ikada bio vaš ako je svo vrijeme želio drugu ženu ili mislio na nju? To je nešto što bih voljela mnoge žene da se zapitaju. Ako su njegove misli odlazile drugoj ženi, ako je njegova mašta stvarala sliku druge žene u njegovoj glavi, šta vam predstavlja ta fizička povezanost koju ste imali ili imate? 

Ljubav su emocije, osjećanja i misli... Ako njegove emocije, osjećanja i misli idu drugoj ženi, da li je on uopšte vaš? Neke žene čak i osjete da muškarac simpatiše drugu ili da pati za bivšom, i smatraju da je to sitnica ili da je prolazna stvar.



A nije ni jedno ni drugo. Vijeran muškarac je prvo vijeran u svojim mislima, pa tek onda fizički. Ne budite jedne od tih žena koje su spremne držati sliku svog muškarca na pozadini telefona, hvaliti ga svim prijateljicama i davati mu maksimalne komplimente ako niste sigurne da su ti muškarci u mislima 100% posvećeni vama. Na kraju krajeva, većina fizičkih preljuba počinju sa preljubom u mislima.

Pokreće Blogger.