Niko nije dužan da vas voli osim vas samih - Istine o životu koje svi znamo, ali ih rijetko slijedimo

Svima nam je poznato da je dobar i kvalitetan san jako važan i da je jako važno da to sebi obezbjedimo, ali malo ko se u stvari toga pridržava. 


Takođe, svi znamo koliko je fizička aktivnost važna za naše zdravlje, ali smo nekako lijeni i uvijek nađemo neki izgovor da je izbjegnemo. Ovo su samo neke od stvari koje svi znamo, ali koje zanemarujemo. 

Zato želim podijeliti sa vama nekoliko istina u životu koje su nam svima, ili bar većini, jako dobro poznata, ali ih se rijetko pridržavamo. 1. Život je kratak; Prosječan životni vijek čovjeka je oko 70 godina i samo od nas zavisi kako ćemo provesti svoj život. 



Da li će to biti u radosti i ljubavi ili ljutnji i razočarenju zavisi od nas. Zamislite svoj život kao praznu posudu koju samo vi možete da napunite, samo vi odlučujete da li će to biti med ili katran. 2. Mi smo kreatori naših života; 

"Bolje biti na prvoj stepenici svoje ljestvice nego na posljednjoj stepenici tuđe" kaže jedna kineska poslovica. Nemojte dozvoliti nikome da kreira vaš život umjesto vas jer je to vaš život i vi ćete da ga živite niko drugi. 



 3. Biti uvijek jako zauzet ne znači da ćete postići rezultate; Ako nemate ni malo slobodnog vremena, ali ste i dalje jako daleko od svog cilja to znači ta ne znate kako pravilno upravljati svojim vremenom. Jako je važno da naučite odrediti svoje prioritete, da pravilni isplanirate dan, da se ne plašite svojih obaveza i da napravite ravnotežu između posla i privatnog života. 

4. Svi mu griješimo; Zdrava samokritika može biti jako korisna, ali često ne znamo granicu, zbog čega se počinjemo fokusirati samo na negativne stvari i ne vidimo pozitivne. Zapamtite da samo onaj ko ništa ne radi ne griješi, svi ostali griješe. 

Pokušaje više podržavati i hvaliti sebe, a manje kritikovati. Biće vam lakše. 5. Nije isto misliti i raditi; Lijepo je kada imate neki sam, ali ako ne radite ništa da bi ga ostvarili on vam ne znači ništa. 6. Naučite oprostiti; Znati oprostiti je jako važno, ne zbog drugih već zbog sebe. 

7. Ne možete biti dobri prema svima; To je nešto što jednostavno morate prihvatiti. Koliko god da se trudite, pojedinim ljudima se nećete svidjeti. Zato prihvatite činjenicu da ne možete biti dobri sa svima i ugoditi svim i život će vam biti lakši. 

8. Niko nije dužan da vas voli osim vas samih; Niko vam ne duguje ljubav ni vaš partner ni vaša djeca. Ne možete nikoga natjerati da vas voli, samo ćete gubiti vrijeme. Ono što možete učiniti jeste početi više voljeti sebe. Ljudi koji vole sebe su uvijek okruženi ljubavlju. 

9. Sve prolazi, proći će i ovo; Sjetite se da iza kiše uvijek dolazi sunce i da poslije noći uvijek dolazi dan. Sve je prolazno i dobre i loše stvari. Zato nemojte uvijek praviti od muhe medvjeda jer sve će jednom proći.

Pokreće Blogger.