Ne treba vam skupa odjeća već samo malo truda - 6 savjeta da izgledate dobro i u 50tima

Svaka žena ima svoje male trikove i tajne kako odtržavaju svoju ljepotu, a posebno se u zreloj dobi vidi koliko je žena vodila računa o sebi u mladosti. 


Svaka žena bez obzira na godine može izgledati lijepo i privlačno, a za to nije potrebna gomila novca, potrebno je samo malo mašte i malo truda. Danas ćemo sa vama podijeliti nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da u pedesetima izgledate lijepo i njegovano.

1. Njega; Pravo je zadovoljstvo vidjeti ženu u šestoj deceniji svog života kako izgleda lijepo i privlačno. Mnoge žene u ovoj dobi nemaju visoka primanja, ali one znaju kako da budu uredne, uvijek nose čistu i ispeglanu odjeću.



One vode računa o svojoj higijeni jer su svjesne da se sa godinama njihovo tijelo i miris mijenjaju. 2. Odjeća ne ukrašava čovjeka već čovjek ukrašava odjeću; Ne treba vam mnogo novca da biste izgledali lijepo. Uvijek se možete obući pristojno i sa ukusom. 

Žene u ovoj dobi trebaju izbjegavatoi mladalačku odjeću jer će izgledati smiješno i ružno. Obucite se u skladu sa svojim godinama i figurom. Svoj stil upotpunite odgovarajućim dodacima i nakitom. 3. Vodite računa o stopalima; Sa godinama naša stopala se mijenjaju zato je jako važno voditi brigu o njima i birati odgovarajuću obuću. 



Uvijek birajte udobnu obuću visokog kvaliteta koja će vam trajati dugo. 4. Vodite računa o držanju; Žena u zreloj dobi treba da vodi računa o svom držanju i hodu. Trudite se da uvijek držite glavu visoko i leđa ravna. Tako ćete izgledati mnogo sigurnije i privlačnije. 

5. Trudite se da za svaku priliku izgledate savršeno; Be obzira da li je to odmor, šetnja ili druženje uz kafu sa prijateljicama uvijek se trudite da izgledate dobro. Zaboravite na staru odjeću i riješite se svega onoga št ste nosili šprije 20 godina. 

Bolje je imati u ormaru pet stvari koje vam lijepo stoje i koje su nove nego pun ormar beskorisnih stvari koje samo skupljaju prašinu. Zato čak i kada idete na kafu da prijateljicama obucite se kao da ste pošli na zabavu ili u pozorište. 

6. Živite dobro; Život ponekad može biti surov prema nama, ali to nije razlog da klonete duhom i odustanete od stvari koje volite. Trudite se da uvijek radite stvari koje volite i nemojte skidati osmijeh sa lica. Živite život punim plućima i uživajte u njemu.

Pokreće Blogger.