Žene ponekad kažu jedno, a rade drugo - Pitanja o kojima će mnoge radije slagati nego reći istinu istinu

Veliki broj žena živi u svom zamišljenom svijetu pa kasnije budu razočarane kada stvari ne idu onako kako su one zamislile. 


Ponekad su toliko uvjerene u neke stvari da odbijaju vidjeti istinu, pa tada pokušavaju na sve načine opravdati svoje ponašanje. Jako je teško da osoba bude iskrena prema drugima, ako nije stanju biti iskrena sama prema sebi. 

Tako postoje neke stvari o kojima žene radije lažu nego da kažu istinu. 1. Da li želi bogatog muškarca? Ako bilo kojoj ženi postavite ovo pitanje vjerujem da će vam velika većina njih reći kako im novac nije važan te da žele muškarca koji će ih voljeti i poštovati. 



Malo koja žena će otvoreno priznati da joj je važno koliko muškarac zarađuje i da joj je bitno da muškarac može da je finansijski osigura. Iako mnoge tvrde da im je ljubav važnija, većina se uglavnom trudi da nađe muškarca koji bi im mogao obezbjediti lagodan život. 

2. Zašto manipuliše? Mnogi vjeruju da su žene jako vješti manipulatori i da ne manipulišu samo muškarcima, već i sa svojom djecom, prijateljima, poznanicima ili rođacima. Ako bilo kojoj ženi postavite ovo pitanje vjerujem da će vam sve odgovoriti isto "Ko manipuliše, od kud ti to". 



Čak i kad je ženska manipulacija očigledna, žena neće priznati da je manipulisala. 3. Da li me voliš? Mnoge žene su u stanju dugo glumiti osjećanja, a onda se samo jednog dana okrenuti i otići. Nekim ženama je mnogo lakše glumiti osjećanja nego priznati da ih nema, ali je isto tako u stanju do poslednjeg dokazivati svoju nevinost. 

4. Zašto si tako hladna? Pojedine žene jednostavno ne znaju kako pokazati svoja osjećanja čak i kada su ona prisutna. Pomalo su škrte na emocijama, a ponekad jednostavno nemaju ni osjećanja ni motivacije da bi se potrudile da neka njihova veza, bilo prijateljska ili ljubavna, opstane. Umjesto da to priznaju, mnoge žene će se jednostavno pravdati da ne žele ispasti nametljive i ranjve.

Pokreće Blogger.