Vaša je stvar na šta ćete potrošiti svoju platu - 3 stvari za koje se ni jedna žena ne treba izvinjavati

U redu je da ste osoba koja je spremna na kompromis te da se izvinite za loše riječi ili djela kojima ste nekoga povrijedili. 


Međutim, postoje stvari za koje se ni jedna žena ne bi trebala izvinjavati. Prema mišljenju stručnjaka to predstavlja udar na njenu slobodu življenja i na njene izbore. Pogledajmo koje su to stvari za koje se ni jedna žena ne bi trebala izvinjavati. 

1. Za svoj fizički izgled; Ni jedna žena ne bi trebala da se uklapa u tuđe ideale ljepote i treba da izgleda i da se oblači garderobu u kojoj se ona osjeća ugodno i koja joj se sviđa. Danas nam se nameću neki nerealni standardi ljepote gdje se smatra za lijepo sve ono što nije prirodno i što je vještačko. 



Zato njegujte svoju prirodnu ljepotu, ne obraćajte pažnju na standarde ljepote koji se postavljaju i ne izvinjavajte se za svoj izgled. 2. Na šta trošite svoju platu; Ni jedna žena, posebno ne ona koja je slobodna i koja nema porodicu i djecu, ne bi trebala nikome da se pravda i da se izvinjava gdje će i kako potrošitri svoju platu. 

Vi ste ti koji su zaradili svoju platu i samo vi znate kako, zato se nemojte nikome izvinjavati kada je potrošite i kupite sebi ono što vam srce želi. 3. Za vašu hrabrost da kažete "ne"; Svako od nas ima pravo da odluči šta želi, a šta ne želi uraditi i za to ne treba nikome da se izvinjavate. 



Ako ste odbili prijatelja koji vam je zatražio pomoć ne izvinjavajte se, ako ste odbili da idete na porodično okuljanje na kome znate da će vam biti dosadno i da ćete se smoriti nemojte se izvinjavati. Vaš život je vaša stvar i ne može vas niko natjerati da radite stvari koje ne želite ili da osjećate grižu savjesti ako nešto odbijete.

Pokreće Blogger.