Tamo gdje postoji svejedno nema ljubavi: 3 zlatna pravila žena od kojih muškarci nikad ne odlaze

Nije uvijek tako lako graditi skladan i harmoničan brak pun ljubavi. Da bi se to postiglo potrebno je mnogo truda i zalaganja sa obje strane. 


Posebno je teško raditi na vezi ako se počne javljati ravnodušnost. Tamo gdje se javi ravnodušnost, tamo više nema ljubavi. Psiholog Liza Tkachuk je u jednom od svojih članaka govorila o 3 zlatna pravila za izgradnju harmonične veze. 

Prema njenom mišljenju, ukoliko budete slijedili ova pravila, moći ćete doživjeti veliku promjenu u svom životu. Vaša hrabrost i trud će se na kraju isplatiti, a ljubav, razumijevanje, povjerenje i poštovanje će ispuniti vašu vezu. 



1. Prvo pravilo - Nemoj davati cijelu sebe muškarcu; Jako je važno da žena u vezi zadrži svoju slobodi i da ne daje cijelu sebe muškarcu. Bez obzira što vi i vaš partner imate mnogo zajedničkih stvari i živite zajedno vi morate imati svoj život. 

Žena ne treba svoj život u potpunosti da posveti muškarcu. Bavite se svojim hobijima, družite se sa svojim prijateljicama, idite na ples, crtajte radite sve ono što u vama budi radost. Zapamtite da dio vašeg života treba da ostane samo vaš. 



2. Drugo pravilo - Prvo se pobrinite za sebe; Ne treba biti sebičan, ali treba svoje prioritete staviti na prvo mjesto. Dužnost žene nije da čisti, kuva, pegla i brine se o djeci. Dužnost žene je da brine o sebi i svom mentalnom zdravlju kako bi sve te obaveze mogla obavljati bez poteškoća. 

Ne možete se uvijek brinuti samo za druge, morate prvo da se pobrinete za sebe.3. Treće pravilo - Ne smijete se plašiti da govorite o svojim osjećanjima; Žena treba otvoreno da govori o svojim pozitivnim osjećanjima, ali takođe treba skupiti hrabrosti i da govori o svojim negativnim osjećanjima sa svojim partnerom. 

Mnogim ženama nije lako da se otvore i da govore o svojim osjećanjima, ali nikako ne smijete da ih zadržavate u sebi jer će se samo gomilati. Kada vam nešto smeta, kada ste ljuti na njega recite mu, nemojte se plašiti.

Pokreće Blogger.