Savjeti razvedene žene udatima kako spasiti brak - Muškarcu je važno da ga žena smatra jakim

Razvela sam se prije 3 godine od kada moj bivši muž živi sa drugom ženom i kako vidim imaju lijep brak.


Prvih godinu dana nakon razvoda mi je bilo najteže, ali sam u toj godini uspjela shvatiti gdje sam griješila i šta je to dovelo do našeg razvoda. Da sam se možda više trudila da svoj brak učinim boljim i svog muža srećnijim, danas bih možda još uvijek bila u braku sa njim. 

Zato želim sa vama podijeliti greške koje sam ja činila, a koje su me mnogo koštale. 1. Trudite se da u muškarcu tražite ono najbolje i nemojte se fokusirati samo na njegove nedostatke i mane. 2. Trudite se da vodite ljubav sa svojim mužem što češće. Intimnost je jako važna u braku. Ona je melem za odnos između muškarca i žene. 3. Saslušajte savjete žena koje su dugo u braku. Neke od njih će vam reći neke jako važne stvari koje će vam pomoći da vaš brak funkcioniše kako treba. 

4. Poštujte lične granice svog muškarca i dajte mu malo slobode. 5. Nemojte pokušavati promijeniti svog muža već ga prihvatite takvog kakav jeste i volite ga uprkos njegovim nedostacima. 6. Nemojte stalno kritikovati svog muškarca za svaku sitnicu. Češće ga pohvalite. Muškarcu je jako važno da ga njegova žena vidi kao jakog, hrabrog, pametnog i privlačnog muškarca. 7. Ne uzimajte njegovu ljubav zdravo za gotovo. Sjetite se da je on od svih žena izabrao vas zbog vaše ljepote, ženstvenosti i dobrote. 

8. Smijte se njegovim šalama čak i onda kada nisu posebno smiješne. Muškarcu je važno da vidi da vas može nasmijati. 9. Kada vaš muškarac dođe sa posla nemojte ga odmah napadati zbog raznih gluposti. Pustite ga da se odmori i opusti. Učinite vaš dom oazom mira. 

10. Volite svog muškarca onako kako on želi da ga volite, a ne onako kako vi mislite da treba. 11. Vodite računa o sebi i svom izgledu. Što žena izgleda ženstvenije i privlačnije njen muškarac će je više voljeti. 12. Posvetite svom mužu više pažnje i vremena. 

Nemojte se posvetiti samo poslu i djeci. 13. Nikada ne upoređujte svog muškarca sa drugim muškarcima. Tako ga samo ponižavate. 14. Vjerujte svom muškarcu i nemojte ga gušiti ljubomorom i sumnjama.

Pokreće Blogger.