Ne mjenjajte sebe da bi ugodili muškarcu - 9 stvari koje zrele žene rade drugačije u vezi

Nisu godine te koje određuju da li je osoba zrela, već mudrost i iskustvo koje je osoba stekla tokom tih godina svog života. 


Da bi osoba sazrjela i stekla mudrost ona mora učiti na svojim greškama i truditi se da ih ne ponavljaju. zrele žene se u vezi ponašaju drugačije i neke stvari nikada ne rade. 1. Ne kopaju po prošlosti; Zrele žene ne kopaju po prošlosti muškarca i ne trude se saznati svaki i najmanji detalj iz njegovog života. 

One znaju da će muškarca ako osjeti potrebu, sam reći sve što želite čuti. 2. Zrele žene postavljaju ciljeve i prioritete u vezi; zrele žene jako dobro znaju šta im odgovara, a šta ne odgovara u vezi. Na taj način joj je mnogo lakše graditi vezu sa muškarcem i ne odustati od svojih principa. 



Isto je i sa njenim ciljevima. Zrela žena postavlja jasne ciljeve u vezi i ne dozvoljava da je ništa ometa na njenom putu ka uspjehu. 3. Vode računa o svojim potrebama; Zrele žene ne očekuju da će se pojaviti princ na bijelom konju i spasiti ih. 

Zrele žene traže muškarca koji može zadovoljiti sve njihove potrebe. One jasno znaju šta žele i ne pristaju na manje od toga. 4. Ne slijede slijepo strasti; Zrele žene razmišljaju glavom i ne vode se slijepo svojim srcem. 



One se na taj način žele zaštititi kako ne bi donijele ishitrene odluke pod uticajem strasti i kako ne bi bile povrijeđene. 5. Ne govore koliko su partnera imale; Bolje bi bilo da dobro razmislite prije nego što kažete svom partneru koliko ste ih imali prije njega. 

Zrele žene znaju da to nije pametno pa radije tu informaciju zadržavaju za sebe. 6. Zrele žene ne žude za dominacijom; Zrele žene se ne takmiče sa svojim partnerom, one dozvoljavaju muškarcu da osjeti svoju važnost i jačinu pored nje. 

Ona neće kontrolisati i određivati smijer u kome će njihova veza ići već će dozvoliti da se razvija sama od sebe. 7. Ne mojenja sebe da bi ugodila muškarcu; Zrela žene se neće mijenjati samo da bi ugodila muškarcu. Ona će tražiti muškarca koji će je prihvatiti takvu kakva jeste. 

Zrela žena će se mjenjati samo ako ona to želi i ako bude osjetila potrebu za promjenom. 8. Poštuje lični prostor i svog partnera; Zrela žena zna da je njenom muškarcu potreban prostor i vrijeme koje će provesti mimo veze. Ona to poštuje i ne drži svog muškarca vezanim za sebe. Zrele žene znaju da je svakoj osobi potreban njihov lični prostor i ona to poštuje. 

9. Zrele žene ne pokazuju ljubomoru, ali pokazuju svoja osjećanja; Zrele žene znaju da je ljubomora odraz njihove nesigurnosti u sebe i da sumnja u partner aneće donijeti ništa njihovoj vezi. Zato se ona ne plaši pokazati svoja osjećanja i reći svom partneru sve ono šta osjeća.

Pokreće Blogger.