Iz ugla jedne žene: Dragi muškarci, ne zaboravite da niste naši gospodari već životni saputnici

Mnogi muškarci su mišljenja da su danas žene jako izbirljive kada su u pitanju muškarci te da zahtijevaju previše. 


Istina je da žene nisu izbirljive već samo žele muškarca koji će biti njihov životni partner, a ne muškarca koji će se ponašati kao da je posjeduje. Kada muškarac bira ženu, on prvo gleda njen fizički izgled, pa tek onda sve ostalo dok su ženama inteligencija, pristojnost i zrelost osobine koje su mnogo važnije od samog fizičkog izgleda. 

Iz tog razloga mnogi pametni i dobro obrazovani muškarci pored sebe imaju žene koje nemaju ništa da im ponude osim lijepog izgleda. Sa druge strane, žene traže muškarca koji će im ponuditi sigurnost i stabilnost koja im je potrebna. 



Postoji jedan faktor koji ženama u velikoj mjeri otežava pronalaženje odgovarajućeg muškarca, a to je visok nivo obrazovanja i visoka primanja. Mnogi muškarci se ne osjećaju prijatno u društvu ovih žena zbog čega ih izbjegavaju. 

Mnogi će radije imati ženu koja je lijepa i koja nema visoko obrazovanje, nego ženu koja je inteligentna i visoko obrazovana. Muškarcima ne smeta ako žena ima niži nivo obrazovanja od njih, takođe im ne smetaju njihova malena primanja jer se oni na taj način osjećaju sigurniji u sebe i superiorniji u odnosu na ženu. 



Mnogo je žena koje se radije odlučuju da se posvete karijeri neko da budu u braku iz razloga što ne žele da niko, pa ni muškarac, upravlja sa njima i kontroliše ih. Takve žene obično imaju visoka primanja, visok nivo obrazovanja i socijalni status od žena koje su se rano udale. 

Žene u zrelim godinama koje su i dalje same smatraju da su nezavisnije u odnosu na udate žene te više cijene lična postignuća i rast. Mnogi muškarci smatraju da ove žene posjeduju određene osobine koje muškarcima smetaju kao što su, pohlepa, neumjerenost, agresivnost i drskos. 

Istina je da ove žene samo ne daju na sebe i ne žele da muškarac gospodari sa njime, već žele da im muškarac bude životni saputnik sa kojim će biti jednake u svemu.

Pokreće Blogger.