Iskrena ispovijest razočarane žene: Nakon 9 godina veze sjetio se da me zaprosi - ali više ne želim

Mnoge žene godinama čekaju da dobiju ponudu za brak od svog partnera, a neke od njih je nikada i ne dobiju. I tako im život prolazi, žive sa muškarcem, a ne znaju na čemu su i da li će se on ikada sjetiti da im ponudi brak. 


Slična situacija se desila i meni. Bila sam u vezi sa muškarcem devet godina, a šest godina samo živjeli zajedno. Njemu je 42. godine, a meni 32. i tek mi je prije neki dan dao formalnu ponudu za brak koju sam ja odbila. 

Da mi je ponudio brak prije 6 ili 7 godina sigurno bih se udala za njega bez razmišljanja jer sam jako željela da se udam za njega i rodim mu djecu. Smatram da je njegova ponuda za brak bila krajnje sebična. Napunio je 42. godine i nekako tek sad shvatio da vrijeme prolazi i da treba da imamo djecu. 



Rekao mi je da ćemo se vjenčati pod uslovom da mu rodim dijete i da treba što prije da počenemo raditi na tome. Trenutno ne želim djecu. Želim se posvetiti svom poslu i karijeri koju sam počela da gradim. Moj bivši partner je bio jako sebična i posesivna osoba i uvijek je vršio pritisak na mene kada je u pitanju moj posao. 

Prije par godina sam imala jako lijep posao koji je bio dobro plaćen i već sam počela napredovati u karijeri, ali me on nagovorio da pređem na drugi posao koji je bio manje plaćen, ali je po njegovom mišljenju bio bolji jer sam imala više slobodnog vremena, što na kraju nije bilo tako. 



Samo je bio manje plaćen, a isto sam radila, čak i više. Sada kada vodim svoj vlastiti posao koji sam pokrenula zahvaljujući ušteđevini koju sam imala i pomoći svojih roditelja. Ispočetka sam slušala njegove savjete i posao mi nije išao kako treba. 

Čak sam razmišljala da odustanem od svega, ali sam se kasnije posavjetovala sa pravim ljudima koji su mi pomogli i moj posao je počeo da cvjeta. Nikada nisam željela da budem ovisna o njemu. On je zarađivao mnogo više od mene. 

Stan u kome živimo je bio njegov, auto je bio njegov sve je bilo njegovo. Poznavajući njega ponuda za brak je bila samo još jedan njegov pokušaj da mi oduzme moju slobodu i nezavisnost. Razumijem da je on isto kao i ja bio mlad i ambiciozan te da je želio obezbjediti sebi neku sigurnost prije nego što se oženi i dobije djecu, ali ne treba sputavati mene da učinim isto. 

On je bio moj izbor. Mogla sam otići hiljadu puta, ali nisam. Voljela sam ga i pokušavala sam da razumijem njegove postupke i postupim mudro. Bio je vrijedan i mnogo truda je uložio da bi imao sve ono što ima danas. Ali to ne znači da trebam dozvoliti da me uslovljava brakom. 

Trenutno ne želim, da se udam i rađam djecu. Ne želim baciti tri godine koje sam posvetila svom poslu niz vodu. Ovo je moj posao zbog koga sam izgubila mnogo živaca i u koji sam uložila mnogo truda. Nisam spremna sve to da napustim zbog hira neke druge osobe.

Pokreće Blogger.