Iako mogu izgledati slabo žene su često jače od mnogih muškaraca - Objašnjenje psihologa

Žene možda jesu nježniji pol, ali nisu bespomoćna stvorenja koja je potrebno spasiti. 


Danas su žene jake i sasvim su sposobne same se brinuti za sebe. Možda nemaju fizičku snagu kao muškarci, ali imaju mentalnu snagu koja im omogućava da se bore sa svakom poteškoćom koja im se nađe na putu. 

Često zaboravljamo da u borbi ne pobjeđuje onaj ko je jači već onaj ko vjeruje u svoju nepobjedivost. Žene koje glume da su slabe to često čine kako bi se riješile odgovornosti za svoje postupke. Čak i ona žena koja sebe smatra slabom je često jača od bilo kog muškarca. 



Često žene koje glume slabe, koriste slabost kao svoj odbrambeni mehanizam. Snaga žene leži u njenom karakteru i njenom ponašanju i često muškarci ne znaju kako da se nose sa tim ženama. Jake žene ne dozvoljavaju da se sa njima manipuliše i da ih neko iskorištava. 

One odmah jasno daju do znanja da se sa njima ne može tako ponašati. Čak i slabe žene imaju tu sposobnost da kod muškaraca isključe njihova dva glavna aduta, snagu i inteligenciju. Slabe žene su sklone manipulacijama kako bi dobile ono što žele, ali i kako bi se zaštitile kada se osjete ugroženo. 



Jake žene to ne rade već se vješto suočavaju sa svakim problemom koji se nađe ispred njih. Jake žene ne glume žrtvu već pokazuju da ih ni jedna poteškoća ne može slomiti. Iz svake teške životne situacije ona izlazi jača, sigurnija u sebe i sposobnija jer se uvijek trudi da iz svega izvuče lekciju. 

Jake žene znaju da se sa grubošću i bezobrazlukom ništa ne može postići, ali isto tako znaju da lijepa riječ otvara sva vrata.

Pokreće Blogger.