Ako vam je kosa neuredna nikakva šminka vas neće uljepšati - Životni principi 96godišnje glumice

Poznata ruska glumica Vera Vasiljeva i u 96oj godini života ne prestaje da blista i šarmira sve oko sebe. 


Oni koji je jako dobro poznaju za nju kažu da je ona jako vedra, vesela i harizmatična osoba kako u poslu tako i u privatnom životu. To je žena koja dostojanstveno ide kroz život i koja zablista svaki put kada se pojavi na sceni. 

Tokom svoje duge karijere Vera nikada nije učestvovala u bilo kakvim spletkama i svađama. Izbjegavala je svaki vid rasprave, a možda je upravo to razlog njenog mirnog i skladnog života. Uvijek se trudila da se okruži prijateljima, porodicom i dragim ljudima. 



Ona jako cijeni ljude koji je okružuju i trudi se u njima vidjeti samo ono najbolje. Cijeli svoj život posvetila je samo jednom muškarcu pored kojeg je provela 55 godina srećnog braka punog ljubavi i odanosti. Kako je tolike godine bila i ostala vjerna svom mužu, tako je cijelu svoju karijeru provela u jednom moskovskom pozorištu. 

Vera za sebe kaže da je plaha i skromna žena, a u jednom intervjuu je rekla kako ima naviku da često popušta ljudima i da to vjerovatno nije dobro. Kaže kako uvijek sumnja da li je u pravu ili nije te da prihvata sudbinu takvom kakva jeste. 



"Ja sam skromna žena, ne izlazim i ne dozvoljavam sebi nikakve posebne tretmane. Ponekad imam osjećaj da mi je moj anđeo čuvar dao toliko lijepih trenutaka u životu za moje izbjegavanje zla i nasilja" rekla je Vera. Kada je u pitanju tajna njene dugovječnosti, Vera kaže da je za to krivac njena sposobnost da uživa u životu, što bez obzira na sve voli ljude i druženja i što ima mjeru u svemu. 

Pozitivan stav i osmijeh na licu je ono po čemu je prepoznatljiva, ali ipak je dala nekoliko savjeta ženama. " Lijepo držanje i hod su jako važni kao želite izgledati dobro, ali i frizura. Kada god trebam izaći iz kuće pogledam se u ogledalo da vidim da li trebam, popraviti frizuru. Kada vam je kosa loša i neuredna, nema te šminke i trikova koji će vam pomoći da izgledate lijepo." 

Još jedna jako važna stvar koju Vera savjetuje sve žene je dobar san. Vera sa mnogo dostojanstva i elegancije nosi svoju starost. Mnogu su mišljenja da je ona oličenje ženstvenosti i šarma bez obzira na godine u kojima se nalazi.

Pokreće Blogger.