Ne žali za onima koji ti nisu suđeni - Poruka ženama koje se bore da prebole bivšeg

Iako su svjesne da se njihova veza završila, mnoge žene nisu u stanju prestati misliti na bivšeg i krenuti dalje. 


Ponekad nije lako preboljeti i krenuti dalje posebno ako je veza dugo trajala, ali postoje neke stvari koje bi vam mogle pomoći da prebolite bivšeg. Što prije shvatite neke od tih stvari, lakše će vam biti da krenete dalje. 

1. Sasvim je normalno da i dalje gajite neka osjećanja prema svom bivšem čak i ako vas je povrijedio. Ono šta mnogi zaboravljaju kada pokušavaju preboljeti bivšeg je da ljubav nema rok trajanja. Ne možete samo jedno jutro ustati i odlučiti da nekoga više ne volite. 



Potrebno je vrijeme da se preboli zato dajte sebi malo vremena. 2. Nemojte misliti da ste patetični što ga još uvijek volite. Zapamtite da su vaša osjećanja jako važna i da ne treba da ih suzdržavate i potiskujete. 

To što je neko od vaših prijatelja brže prebolio raskid od vas ne znači da ste vi patetični. 3. Zapamtite da je on u jednom trenutku bio najbolja osoba za vas. Uvijek imajte na umu da ono što vam je suđeno ostaće u vašem životu. Zato pustite i nemojte žaliti za onima koji vam nisu suđeni. 



Što prije to shvatite prije ćete moći naći osobu koja vam je suđena. 4. Život se nastavlja i poslije raskida nemojte to nikada da zaboravite. Imali ste život prije ove veze, imaćete ga i poslije. Život se ne završava onog trenutka kada se završi veza. Živite život punim plićima i uživajte u njemu. 

5. Nećeš biti sama zauvijek zapamti to. Zapamti da tamo vani ima neko ko jedva čeka da te upozna i uživa u vremenu koje provodi sa tobom. Zato izađi napolje, druži se i upoznaj nove ljude. Nikada ne znaš gdje i kada možeš sresti ljubav svog života.

Pokreće Blogger.