Ne dozvoli nikome da pravi budalu od tebe - Osobine narcisa koje je teško prepoznati na prvu

Narcisoidne osobe se nalaze svuda oko nas i ponekad nam je jako teško prepoznati ih jer neke svoje osobine jako dobro kriju. 


Bez obzira da li je u pitanju partner, prijatelj ili neka druga vama bliska osoba, narcisi skrivaju svoje pravo lice i često niste ni svjesni nekih njihovih osobina dok malo bolje ne obratite pažnju na njih. Pogledajmo koje su to najčešće narcisoidne osobine koje mnogi od nas teško prepoznaju. 

1. Oni lažu; U redu je ponekad izreći neku laž, ali problem nastaje kada osoba neprestano laže i kada više niste sigurni šta je istina, a šta laž. Sa takvom osobom je teško graditi bilo kakav odnos, posebno kada se radi o ljubavnim vezama. 



Ovo je jedna od najčešćih osobina narcisa koju mnogi ljudi kasno shvate. Ako primjetite da neko nije iskren prema vama nemojte dozvoliti da od vas pravi budalu. 2. Manipulišu; Narcisi znaju biti jako vješti manipulatori posebno u ljubavnim vezama. 

Mogu se pretvarati da vas nikada neće povrijediti, ali čim mu se pojavi prva prilika povrijediće vas. Kada žele manipulisati narcisi će učiniti sve tako vješto da nikada nećete posumnjati da se sa vama manipuliše. 



3. Nedostaje im empatija; Tek kada provedete neko vrijeme pored narcisoidne osobe možete je upoznati i shvatiti kakva je ona zaista. Oni će vas uvjeriti kako su imali težak život kako bi u vama probudili suosjećanje i kako bi ispali žrtve, ali prema vama neće pokazati ni trun empatije i suosjećanja. 

4. Nije imao pravu vezu; Ako vam osoba kaže da nikada nije bila u ozbiljnoj vezi trebali biste razmisliti šta nije u redu. Može se desiti da ga jedna osoba ne razumije, ali da ga niko ne razumije to baš i nje moguće. 

Ovakve osobe se nikada neće potruditi da razumiju vas i vaše probleme jer su sami sebi najvažniji i samo im je stalo do njih. 5. Misli da je superioran; Narcisoidne osobe često misle da su bolje od drugih, ne razumiju da smo svi isti i da svi imamo ista prava. 

Oni iz nekog razloga misle da samo oni zaslužuju sve najbolje, a da drugi ne zaslužuju ništa. Uvije traže da se sve njihove potrebe ispune dok sami ne mare za potrebe drugih. 6. Arogantni su i uvredljivi; Svima nam se može desiti da budemo pomalo arogantni posebno kada nismo dobro raspoloženi, ali ako se osoba tako ponaša svaki dan i nema namjeru da promijeni svoje ponašanje, onda imate posla sa narcisom. 

Samo je pitanje vremena kada će početi da vas vrijeđa i iskorištava. Bez obzira da li se radi o ljubavnom partneru ili prijatelji, ovakva osoba van ne treba u životu. Ne treba vam neko ko će vas vrijeđati i omalovažavati i koga neće biti briga za vas i vaše potreba.

Pokreće Blogger.