Često se ne plašimo starosti već promjena koje starost nosi - 3 najčešća ženska straha

Iako žene nazivaju slabijim polom, žene su u suštini mnogo jače nego što izgledaju. 


Međutim, iako su mnoge žene sposobne da same vode domaćinstvo, odgajaju djecu i grade uspješnu karijeru, postoje određene stvari koje ih plaše iako mnoge to ne žele da priznaju. Pogledajmo koja su to tri straha koja većina žena ima. 

1. Strah od same sebe; Ovaj strah nje posebno ukorijenjen kod žena u zreloj životnoj dobi. Najčešći razlog zbog koga se javlja ovaj strah kod žena je taj što su od malih nogu učene da se sklanjaju i ćute što kasnije u životu može negativno da utiče na njih. 



Otuda i želja mnogih djevojaka da se što prije udaju kako bi bile sa nekim samo da ne budu same. Upravo iz tog razloga je sve veći broj žena koje ostaju u nesrećnom brakovima i trpe nepoštovanje prema sebi. 

2. Strah od starenja; Ovaj strah je povezan sa strahom od gubitka interesovanja u očima muškarca, ali i odbacivanja i neprihvatanja svojih godina. Mnoge žene se u suštini ne boje same starosti već promjena koje starost nosi sa sobom, a koje je ponekad teško prihvatiti. 



Zbog toga je jako važno da žena radi na sebi i svom mentalnom stanju kako je ovaj strah ne bi sprječavao da uživa u životu kada dođe u zrelu dob. 3. Strah od izbora; Veliki je broj žena koje se plaše preuzeti odgovornost za sebe i svoj život te ostaju pored muškarca koji se prema njoj ponaša loše i ne poštuje je. 

Neke tako žive godinama, pa i decenijama ne poduzimajući nikakve konkretne korake kako bi promijenile svoj život. One samo sjede i čekaju da se desi neko čudo ili da neko drugi uradi nešto umjesto njih. Ovi strahovi ne samo da vas mogu sputavati u životu, već vam ne dozvoljavaju da živite svoj život kako želite i uživate u njemu.

Pokreće Blogger.