Često muškarci svoje misli zadržavaju za sebe - Na pojedina pitanja rijetko odgovaraju iskreno

Da li vam se nekada desilo da svom muškarcu postavite neko pitanje, ali imate osjećaj da van nije dao iskren odgovor? 


To je zato što muškarci na neka pitanja skoro nikada ne odgovaraju iskreno. Oni često svoje mišljenje zadrže za sebe, a vama daju odgovor koji biste vi željeli čuti. Mnogi to rade kako bi zaštitili vaša osjećanja, dok su drugi jednostavno navikli da lažu i da ne budu iskreni. 

Pogledajmo koja su to najčešća pitanja oko kojih muškarci nisu iskreni. 1. O čemu razmišljaš; Mnogi muškarci će na ovo pitanje odgovoriti "Ni o čemu". Mnogi će to reći zato što zaista ne razmišljaju ni o čemu u tom trenutku, dok će drugi to reći zato što u tom trenutku možda razmišljaju o nečemu šta se vama vjerovatno ne bi svidjelo da čujete. 



2. Gdje si bio; Neki muškarci o ovom pitanju ne lažu namjerno već su tako navikli to je kod njih neka vrsta refleksa. 3. Kako si proveo dan; Mnogi će samo odgovoriti sa "dobro" jer ih smara da vam govore gdje su bili i šta su radili taj dan. 

4. Da li izgledam debelo u ovoj haljini; Najčešći odgovor je "Naravno da ne, izgledaš super". Iako je ovo možda laž to je u stvari ono što ste željeli čuti. 5. Primjećuješ li nešto novo; Muškarci će često odgovoriti potvrdno na ovo pitanje iako ne znaju o čemu se radi pa će mudro ispitivati kako bi shvatili šta je u pitanju. 



Muškarci ne obraćaju posebnu pažnju na detalje kao žene zato im morate jasno reći šta je to novo ako želite da vam da svoje mišljenje. 6. Koliko si djevojaka imao; Ni jedan muškarac vam neće reći tačan broj djevojaka koje su imali prije vas. 

7. Znaš li koji je danas dan; Jedino što bi on sigurno mogao znati je da je danas petak ili srijeda. Muškarci ne pamte datume dobro kao žene pa će mu biti potrebno malo vremena da shvati o kom danu se radi. 8. Kako ti se sviđa moja nova torba; Vjerovatno će vam odgovoriti potvrdno iako ga nije briga da li nosite neki brendiranu torbu ili ceker za pijacu. 

9. Da li me slušaš; najčešći odgovor je "da", iako većina muškaraca često uopšte ne sluša šta im žene pričaju. 10. Da li ti se sviđa ona djevojka; "Naravno da ne" ovo je jedna velika laž. Da mu se nije svidjela sigurno ne bi ni pogledao za njom, ali ne želi započinjati svađu sa vama pa će radije reći da mu se ne sviđa i kako ju je slučajno pogledao.

Pokreće Blogger.