Zašto žena ne bi trebala živjeti sa muškarcem prije braka - Objašnjava otac Andrej Tkačev

Mnogo je parova koji se odluče živjeti zajedno prije braka, pa ostanu živjeti u vanbračnoj zajednici godinama. 


Takav vid zajedničkog života muškarca i žene je izmišljen protiv žena. Žena živi u takvoj zajednici i potajno se nada da će je muškarac voljeti dugo, da će imati zajednički djecu te da će joj jednog dana muškarac ipak ponuditi brak. 

Ona se nada da će jednog dana ipak obući bijelu vjenčanicu, ali ne dobija nikakvu ponudu od muškarca jer je njemu dobro tako kako mu je. Tako žive zajedno nekoliko godina, bez djece i nekih ozbiljnih planova za budućnost. 



Žena mu daje svoju ljepotu, provede pored njega svoje najbolje godine te se navikne na njega, a on joj nakon nekog vremena kaže da odlazi jer je našao drugu. Tek tada u stvari žena shvati da muškarcu ne duguje ništa, da on nema nikakve moralne ni zakonske obaveze prema njoj jer je i sama pristala da živi u takvoj zajednici sa njim. 

Ona je njemu dala sve najbolje od sebe, provela je pored njega svoje najbolje godine, a on je njoj dao samo ranu na srcu i istjerao je na ulicu. Bračna zajednica dvoje ljudi je sveta zajednica u kojoj se sjedinjavaju dvije duše u jednu. Žena daje dio sebe muškarcu, a muškarac daje dio sebe želi. 



Vanbračne zajednice se vrlo često završavaju slomljenim srcem žene. Žena je ovde uvijek na gubitku. Ova vrsta zajednice je izmišljena da bi žene izgubile. Mlađe i ljepše žene se pojavljuju svake godine. Svake godine mlade djevojke stasavaju u zrele žene kojima muškarci mogu ponuditi zajednički život bez braka. 

Mnogo je egoističnih muškaraca koji samo žele iskoristiti mlade djevojke. Obećavaju im kule i gradove, Obećavaju im brak i srećnu budućnost, ali ih na kraju ostave čim naiđe neka mlađa i ljepša. Zapamtite da je brak sveta zajednica muškarca i žene, a vanbračna zajednica samo šteti ženi i ne donosi joj nikakvu korist.

Pokreće Blogger.