Više razmišljaj glavom, manje srcem - Samo jedan muškarac je prošao moj test i sada je moj muž

Dok sam pohađala kurs engleskog jezika upoznala sam jednu jako zanimljivu djevojku sa kojom sa se sprijateljila. 


Zanimljivo je da je njoj učenje jezika bilo kao hobi jer je već naučila španski i francuski. Iako sam ubrzo odustala od kursa moja nova prijateljica i ja smo nastavile da se družimo. Imala je 31 godinu i divan posao koji je obožavala. 

Bila je dizajner enterijera i uređivala je stanove mnogim bogatim ljudima u našem gradu. Ona je bila dijete sa sela i mnogo se trudila da postigne sve ono što je imala danas. Kupila je sebi lijep stan u centru grada i dobar auto, a pored toga što je bila jako skromna, bila je jako lijepa i privlačna. 



Iako je imala mnogo udvarača nije žurila da se uda i trebalo joj je dugo vremena da nađe onog pravog. Jedne prilike mi je rekla kako ni jedan muškarac nije bio dovoljno dobar jer nije prošao njen test sigurnosti, a onaj koji ga je prošao je sada njen muž. 

Ispričala mi je kako je prije nekoliko godina izlazila sa jednim muškarcem koji joj se jako svidio. Obasipao ju je pažnjom, pokazivao ljubav i već nakon nekoliko mjeseci veze ponudio joj je brak. Kako bi utvrdila da su njegove namjere ozbiljne odlučila je da ga testira. 



Dok ju je jedno veče pratio kući ispričala mu je kako uskoro mora napustiti svoj stan. Rekla mu je kako je stan i auto kupila na kredit te da sada više nije u mogućnosti da ga otplaćuje zbog čega će joj banka sve uzeti. Rekla mu je kako je u dugovima te da razmišlja da se vrati kod roditelja na selo. 

Ovaj muškarac je već sutradan prestao da joj se javlja. Jednostavno je nestao bez traga. Nije dugo patila za njim. Ubrzo je upoznala jednog muškarca koji je vodio grupu građevinara u objektu koji je ona trebala da uredi. Brzo se zaljubila u njega, ali nije dozvolila svom srcu i osjećanjima da pobjede njen zdrav razum. 

I njemu je ispričala identičnu priču kao i prethodnom muškarcu. Sutradan je i ovaj nestao, ali se ipak pojavio naveče. Došao je da razgovara sa njom i da joj predloži da joj pomogne da vrati sve dugove koje je imala. Iako se posramila zbog svog postupka, priznala je sve. Tada je shvatila da je upravo on muškarac sa kojim želi provesti ostatak svog života. 

Svoj test je objašnjavala činjenicom da je brak za nju ozbiljna stvar i da želi da se uda i ima djecu samo sa odgovornim i pouzdanim muškarcem. Žena mora da bude sigurna u ozbiljne namjere muškarca prije nego što stupi u brak i odluči sa kim će osnovati porodicu.

Pokreće Blogger.