U 20im muškarca biramo srce, poslije 30te glavom - Životne istine koje žene shvate sa godinama

Mnoge žene žele biti jake, mudre i nepokolebljive, ali mnoge žene takođe zaboravljaju da se takva žena ne postaje preko noći. 


Potrebno je mnogo životnog iskustva da se postane ovakva žena. Kako bi naučili kako se nositi sa brojnim poteškoćama koje život stavlja pred nas potrebno je mnogo truda. Bez obzira na sve teškoće sa kojima se žena suočava u životu, ona tek sa godinama shvati neke važne životne istine. 

1. Kada je u pitanju izbor partnera, žene u dvadesetim partnera biraju srcem. Ako srce poskoči svaki put kada vidimo svog muškarca onda je to definitivno onaj pravi. Kasnije sa trideset postajemo mnogo zahtjevnije da možemo obići cijeli svijet, a da nikada ne nađemo muškarca kakvog želimo. 



Ipak, bez obzira na sve, žena ne bi trebala odustajati od onoga što želi i očekuje od muškarca jer bolje je biti sam nego biti sa nekim samo da ne budemo sami. Tako nećemo sebe osuditi na život pored nekoga sa kim nismo srećni. 

2. Što se manje svađate imaćete bolji odnos; Svađe i rasprave ne mogu donijeti ništa dobro, samo mogu probuditi mržnju i frustracije. Čak i ako se posvađate sa svojim partnerom o tome ne biste trebali pričati svima. Nemojte se dovesti u situaciju da zbog jedne male svađe vaša majka ili najbolja prijateljica postane neprijatelj broj jedan vašem mužu. 



Naravno da ne smijete ćutati i trpjeti, ali jedina osoba sa kojom treba da riješite nesporazum je vaš partner i niko drugi. 3. Problemi i nesporazumi; Svaka osoba koja naiđe na problem u vezi će poželjeti da ga što prije riješi i to je normalna stvar. 

Međutim, ponekad je najbolje malo se povući i pustiti da se strasti stišaju. Tada ćete moći vidjeti jasniju sliku i vidjeti stvari iz drugog ugla. 4. Ne donosite ishitrene odluke; Nemojte se dovoditi u situaciju da poslije svake svađe razmišljate o odlasku i razvodu. 

To neće promijeniti neke stvari. Promjena partnera neće riješiti situaciju. Ako odbijate da se prilagodite partneru i nađete kompromis samo ćete se dovesti u situaciju da ostanete sami. Ukoliko u bijesu donesete neku ishitrenu odluku mogli biste se zbog toga kasnije kajati.

Pokreće Blogger.