Svrha žene nije da služi muškarcu već da ga inspiriše - Kako izbjeći da od kraljice postanete "tetka"

Sigurna sam da su se mnoge žene našle u situaciji da se u njima probudila ona "tetka" koja stalno nešto gunđa i uvijek je nezadovoljna. 


Mnoge to ne primjete odmah ili ne primjete nikako dok im drugi ne skrenu pažnju da je počela da se pretvara u ženturaču koja stalno samo nešto gunđa i prigovara. I sama sam se počela pretvarati u takvu ženu nakon rođenja mog prvog djeteta, a kada se rodilo drugo dijete ova nezvana gošća se već uveliko bila uselila u moj život sa svom dosadom, nezadovoljstvom, tugom i viškom kilograma. 

To sam shvatila jednom kada sam se spremala da zajedno sa svojim suprugom odem na proslavu koju su organizovali naši dobri prijatelji. Otvorivši svoj ormar shvatila sam da nemam šta da obučem. U mom ormaru nije bilo ništa drugo osim par iznošenih džempera za koje sam mislila da su još uvijek u dobrom stanju, nekoliko majica koje sam nosila svaki dan i par trenerki i hlača koje sam kupila još prije sto godina. 



Da ne pričam o nezadovoljstvu koje je vladalo u mojoj kući. Tada sam odlučila da tome stanem u kraj. Odlučila sam da napravim neke promjene koje ne samo da su promijenile moj život, već su i uticale na cjelokupnu atmosferu i sreću u našoj kući. 

Napisala sam sebi nekoliko zapovjedi za borbu protiv sindroma "tetke" koji su mi bili od velike pomoći, a sada želim da ih podijelim sa vama. 1. Sve što radite radite sa ljubavlju; Ako je žena srećna i njen muž i djeca će biti srećni. Uvijek se trudite da sve što radite radite sa ljubavlju i lakoćom. 



Kada se radujete malim stvarima i uživate u životu tada postajete ljepši kako iznutra tako i spolja. 2. Nikome ništa ne dugujete; Niste dužni nikome da udovoljavate, dužni ste udovoljiti samo sebe. Nemojte gubiti sate u kuhinji kako bi skuvali pet različitih jela za večeru. 

Zapamtite da hranom nećete zadržati muža pored sebe. Posvetite to vrijeme sebi, svom mužu i svojoj djeci.   3. Najvažnije je ono što vi mislite o sebe, a ne ono što drugi misle; Uvijek se trudite da imate pozitivno mišljenje o sebi, ako neko misli drugačije to je njegova stvar. 

4. Visoke potpetice i seksi odjeća DA, cegeri za kupovinu i bezoblična odjeća NE; Žena bi uvijek trebala da vodi računa o svom izgledu, čak i kada je sama kod kuće. Da li znate zašto mnoge žene u arapskim zemljama nose ruž za usne iako su pokrivene. 

One žele da izgledaju lijepo i za svoje muževe žele izgledati kao kraljice bez obzira što su pokrivene od glave do pete. Ne trebate se dotjerivati i šminkati samo kada izlazite iz kuće, budite dotjerane i kada ste kod kuće. Izgledajte lijepo za svog muškarca uvijek. 

5. Svrha žene nije da služi muškarca, već da ga inspiriše; Moj otac je imao običaj da kaže kako muževi ne ostavljaju žene koje dobro kuvaju i koje im uvijek obezbjede čistu odjeću. Razvodio se tri puta iako je uvijek imao čistu odjeću i ukusnu hranu na stolu. 

Ono što moj otac nikada nije shvatio da žena i domaćica nisu isto. Prva je zauzeta kuvanjem i čišćenjem, druga u stanju oplemeniti svakodnevnicu, biti inspiracija mužu i držati porodicu na okupu. 6. Prestanite se opterećavati problemima; Znam da ovo nije lako, ali bar pokušajte da se ne opterećujete sa stvarima na koje ne možete uticati. 

Nemojte dozvoliti sebi da postanete žena koja je stalni sa nečim nezadovoljna i koja u svemu vidi neki problem. Tek kada sam prihvatila ove stvari i počela mijenjati svoj život vidjela sam koliko toga propuštam. Ponovo sam počela da se radujem, počela sam da volim sebe i postala sam srećnija osoba.

Sada bez griže savjesti počastim sebe nekom novom krpicom, posjetim frizera ili kozmetičara. I moj muž mi ne prigovara, već je zadovoljan ovom ženom kakva sam postala.

Pokreće Blogger.