Oprosti sebi što si voljela pogrešnog - Savjeti uz koje bi mogli preboljeti bivšeg jednom zauvijek

Nije lako kada vam partner koga ste voljeli ostavi, posebno ako partner nije bio vjeran u vezi. 


Naša osjećanja nam u velikoj mjeri mogu otežati da ga prebolimo jer smo mislili da je ono što smo imali ljubav koju ništa ne može uništiti, ali desilo se to da je ta ljubav ipak nestala ili možda, sa njegove strane, nikada nije ni postojala. 

Nije lako narediti svom srcu da nekoga prestane voljeti, ali uz nekoliko savjeta možete jednom za sva vremena preboljeti bivšeg i krenuti dalje. 1. Prestanite gajiti lažne nade; Prva stvar koju trebate napraviti je prestati gajiti lažne nade da ćete se pomiriti i da će sve ponovo biti isto kao prije. 



Tako ćete samo produžiti agoniju i otežati sebi da ga prebolite. Ako zaista želite nastaviti dalje morate prestati sanjariti i živjeti u iluziji. Suočite se sa stvarnošću kakva je sada, a ne kakva želite da bude. 2. Riješite se negativnih osjećanja; Nemojte zadržavati negativna osjećanja u sebi i nađite način da ih pustite van. 

Razgovor sa bliskim prijateljem ili članom porodice vam može pomoći u tome. Radite sve ono što mislite da bi vam moglo pomoći, ali nikako nemojte zadržavati ta negativna osjećanja u sebi. 3. Odvratite sebi pažnju; Kada vas ostavi osoba koju ste voljeli ti može napraviti veliku prazninu u vama. 



Da biste popunili tu prazninu radite stvari koje bi vam mogle pomoći da ne mislite o raskidu. Preusmjerite svoje misli na nešto drugo. Družite se sa prijateljima, bavite se sportom ili radite one stvari koje vas čine srećnima. 

4. Nađite rame za plakanje; Nemojte se ustručavati da razgovarate o onome kako se trenutno osjećate. Povjerite se nekom prijatelju kome možete vjerovati i ko će vas saslušati. Nađite sebi rame za plakanje i slobodno plačite. Izbacite to iz sebe. 

5. Prekinite svaki kontakt sa njim; Ako želite preboljeti bivšeg morate prekinuti svaki kontakt sa njim. Ukoliko nastavite komunicirati to će vam samo otežati da ga prebolite. Ne zovite ga, ne pišite i ne odgovarajte na njegove pozive i poruke. 

6. Riješite se svega što vas podsjeća na njega; Ako želite preboljeti bivšeg riješite se svega onoga što vas podsjeća na njega. Bez obzira koliko su vam te neke stvari drage, bacite ih ili ih poklonite nekome. Budete li ih zadržali samo ćete sebi otežati. 

7. Počnite voljeti sebe; Posvetite se sebi i pokažite ljubav prema sebi. To je najbolja stvar koju možete uraditi kada se nađete u ovoj situaciji. Umjesto da žudite za nekim ko nije za vas fokusirajte se na sebe. Uvijek stavite sebe na prvo mjesto i budite sebi prioritet. 

8. Oprostite sebi što ste voljeli pogrešnog; Mnoge žene krive sebe jer nisu vidjele sve te crvene zastavice koje su upućivale na to da ih partner ne voli i da ih samo iskorištava. Ne zaslužujete da cijeli život krivite sebe za jedan pogrešan izbor kada je pred vama hiljadu mogućnosti i dobrih izbora.

Oprostite sebi što ste voljeli pogrešnog i krenite naprijed uzdignute glave. 9. Shvatite gubitak kao svoju najveću pobjedu; Možda ste izgubili osobu koju ste voljeli, ali ste sigurno dobili nešto bolje i veće. Upoznali ste sebe i ponovo ste pronašli sebe. Posvetite se sebi i dajte svom životu novi smisao. 

10. Naučite pustiti; Ljudi ulaze u naš život sa razlogom, ali takođe i izlaze iz njega sa razlogom. Možda je on bio samo lekcija koju ste trebali naučiti u životu. Pustite ljude koji žele otići i napravite u svom životu mjesta za neke nove ljude koji su vas spremni voljeti.

Pokreće Blogger.