Nije druga žena uvijek krivac za razvod - Mnogi muževi napuštaju svoje žene iz 3 razloga

Nije rijedak slučaj da brak pukne i nakon 10, 20 ili čak 30 godina iako se činilo da je sve u redu.


Često se supružnici vjenčaju iz velike ljubavi, ali vremenom shvate da njihov zajednički život nije moguć te da njihova realnost nije onakva kako su mislili da će biti. Bez obzira koliko ste pažljivo birali svog supružnika, vrijeme čini svoje. 

Dok neki brakovi opstaju i poslije najvećih problema, mnogi se raspadaju. Postoji nekoliko razloga zašto muškarci napuštaju svoje žene i nakon godina zajedničkog života. Prvi je taj što ne gledaju isto na život. Njihove životne vrijednosti i ciljevi se razlikuju i nekako počinju ići u različitim smjerovima. 



Umjesto da jedno pored drugog rastu, oni počinju da degradiraju. Drugi razlog je fiziološke prirode. Kada nestanu ljubav i strast, javljaju se iritacija i otuđenost. Supružnici nisu više privlačni jedno drugome, a strast koja je davno nestala je teško ponovo probuditi. 

Sledeći razlog je materijalni; Kada počnu da se javljaju finansijski problemi veliki broj parova se razvodi jer misle da će tako riješiti svoje probleme. Mnogi muškarci misle da ako skinu ženu sa vrata da će im tada biti lakše i da će imati manje troškova. 



Daću vam jedan primjer mojih poznanika koji su bili u braku 20 godina. Mislila sam da je njihov brak toliko jak da se nikada neće raspasti, ali sam se prevarila. U jednom luksuznom restoranu smo slavili 55ti rođendan moje prijateljice. Bilo je tu poznato društvo koje se druži već dugi niz godina. 

Njen muž je ušetao u restoran da vidi kako se provodimo, naručio nam piće i omiljenu pjesmu moje prijateljice zatim se pokupio i otišao. Svi smo bili oduševljeni tim njegovim znakom pažnje. Sledećeg jutra kada se spremao za posao zamolio je svoju suprugu da ga ne čeka kada se vrati sa posla te da želi razvod. 

Najčudnija stvar je bila ta što nije bilo ni jednog znaka koji bi mogao pokazati da je razvod na vidiku. I ne nije otišao drugoj ženi već je samo želio da završi sa ovim brakom u kojem nije bio srećan i želio je promjeniti svoj život. Ipak nije je ostavio na ulici i bez ičega. 

Dobila je ono što joj je po zakonu pripadalo. Iako mi se ovo nije činilo ni malo logičnim, kada bolje razmislim možda je tako najbolje. Možda je bolje otići neko biti zarobljen u braku u kome nisi srećan. U ovakvim situacijama se ne treba truditi da vratite muškarca. 

Ne treba raditi ništa protiv njegove ili svoje volje. U takvim situacijama ništa ne funkcioniše, samo treba shvatiti da se muškarac sa kojim ste živjeli godinama umorio od takvog života i sada želi nešto promijeniti. Daću vam još jedan primjer. 

Moja komšinica je mrzila svog bivšeg muža što ju je ostavio. Uvijek je govorila kako mu je posvetila cijeli svoj život a on se usudio da je ostavi. Međutim, stvari su se promijenile kada je njen 45godišnji sin došao i rekao joj da loše živi sa svojoj suprugom iako je njegova supruga bila dobra žena, dobra domaćica i majka puna ljubavi. 

Tada mu je samo rekla "Odlazi. Nema potrebe da mučiš ni sebe ni nju." Tek tada je shvatila neke stvari i ljutnja koju je gajila prema svom mužu je nestala. Život pored osobe koja vas ne voli je mnogo teži nego živjeti sam.

Pokreće Blogger.