Na rukama se vidi kako brinete o sebi - Banalna navika koju mnoge žene zanemaruju u njezi ruku

Tek kada sam ušla u tridesete počela sam više pažnje posvećivati njezi svojih ruku. 


Prije mi nije bilo posebno važno kako moje ruke izgledaju i bilo mi je bitno da su čiste i uredne, ali onda sam počela primjećivati da ruke nekih mojih radnih kolegica koje su mnogo starije od mene, izgledaju ljepše nego moje ruke. 

Naravno, ne treba zanemariti ni genetiku, ali kada uđete u tridesete morate se dodatno posvetiti njezi kože ruku. Prije nikada nisam koristila rukavice, a sada ih nosim čim dođu hladni dani. Takođe, bez rukavica više ne radim ništa po kući. 



Sredstva za pranje i čišćenje mogu jako naštetiti vašoj koži bez obzira što na njihovoj deklaraciji piše da su pogodna za osobe sa osjetljivom kožom. Čak ni suđe više ne perem bez rukavica. Kada sam odlučila da počnem voditi više računa o svojim rukama, primjetila sam da moje radne kolegice koje imaju lijepe ruke često koriste hidratantne kreme na poslu, posebno zimi. 

To mi je prije bilo čudno jer sam mislila da koža može sama da se regeneriše, ali sam zaboravila da, da bi se koža regenerisala, morate je dobro nahraniti. Izbjegavanje hidratantnih krema je banalna greška koju mnoge žene čine i smatraju je nepotrebnom, a u stvari to je stvar koju bi svaka žena trebala imati u svojoj torbici. 



Kreme za ruke obično nisu skupe i često sebi kupim nekoliko krema koje rasporedim po cijeloj kući kako bih ih uvijek imala na dohvat ruke. Jednu kremu obavezno imam u svojoj torbi i nosim je svuda sa sobom. Ovo je tako jednostavna navika koju svaka žena može usvojiti, a koja će joj pomoći da njene ruke uvijek izgledaju lijepo i njegovano.

Pokreće Blogger.