Kako bi se žena trebala ponašati da je muž voli i da nikad ne vara: Mudar odgovor Labkovskog

Postoje muškarci koji vole svoje žene, poštuju ih i nikada ih ne varaju, dok postoje i oni koji ne poštuju svoje žene i varaju ih kad god im se ukaže prilika. 


Mnoge žene su ubijeđene kako su za to krivi muškarci i njihova nesposobnost da budu vjerni, ali ako malo dublje zakopate shvatićete da nisu muškarci uvijek krivi. Mnoge žene često svojim ponašanjem isprovociraju muškarca da ih prevari. 

Ruski psiholog Mihail Labkovski da ako se žena u braku ili vezi ponaša kao žrtva to nije najbolja opcija za nju. Muškarac se vremenom navikne da je sažaljeva i to mu postaje normalno. Ali muškarci ne vole ovakve žene. Oni vole vesele žene koje vole život i koje vole sebe. 



Mnoge žene ostaju u braku sa mužem koji ih vara, a najčešći razlog njihovog ostanka su djeca. Opraštaju mu svaki nevjeru, a to nikako ne bi trebale raditi. Ako oprosti jednom, sigurno će oprostiti i drugi i treći put, ističe Labkovski. 

Žena koja oprašta izdaju muškarcu ni na koji način ne pokazuje da poštuje sebe. Ako žena voli i poštuje sebe i muškarac će se prema njoj ponašati na isti način. Često se žene ni malo ne trude da zadrže muškarca, a i one koje to pokušaju, često to rade na pogrešan način. 



Misle da će ako promjene nešto na sebi, ako odu kod kozmetičara na neki tretman ljepote, navesti muškarca da se zainteresuje za njih. Iako smo često govorili o tome, mnoge žene ne razumiju da fizički izgled nije najvažniji i da tako žena neće zadržati muškarca pored sebe. 

Jedina i najvažnija stvar koja vam može pomoći da zadržite muškarca, da učinite da vas on voli i nikada ne vara jeste da budete svoji. Radite ono što volite i što vas čini srećnima i vaš muškarac će vas voljeti zbog toga. Muškarci vole vesele žene i ne žele pored sebe ženu koju nije briga za nju samu i koja ne vodi računa o sebi i svom unutrašnjem stanju. 

Prestanite stalno razmišljati o svom fizičkom izgledu, prestanite se mučiti stvarima koje ne možete kontrolisati. Osjetite život i postanite srećni. Žena koja je strastvena, koja je zanimljiva i koja prije svega voli sebe će uvijek uspjeti zadržati muškarca. 

Pored ovakve žene muškarac nikada neće pogledati drugu ženu niti će imati potrebu da je vara. Labkovski kaže kako je za normalnu ženu brak dio života. Ako žena cijeli svoj život posveti muškarcu to samo znači da nikada nije ni imala svoj život.

Pokreće Blogger.