Iz ugla jedne žene: Kad žena postane ravnodušna znajte da ste je izgubili - Tu više nema ljubavi

Dok sam sjedila u mraku i pila čašu vina nisam mogla da zaustavim suze držaći svoju fotografiju sa vjenčanja. 


Bile su to suze razočarenja. Šta nam se desilo? Toliko smo se voljeli, a sada od te ljubavi nije ostalo ništa. Željela sam popraviti stvari i spasiti brak,ali jednostavno nije išlo. Više se nije moglo ništa popraviti. Prestala sam biti dio tvojih ciljeva, dio tvoje budućnosti. 

Riječ "mi" je nestala iz tvog vokabulara i svi tvoji ciljevi su bili usmjereni na tebe i išli su drugim putem koji su drugačiji od mog. Prestao si da me pitaš za moje snove, za naše ciljeve i šta ja mislim o planovima koje si kovao sam. 



Nisam se usuđivala da ti kažem da se ne slažem sa brojnim tvojim planovima jer sam se plašila i nisam željela da ti ih poremetim. Vjerovao si da je moja ljubav prema tebi sigurna, da je nepokolebljiva i stabila, na neki način ona jeste takva bila, ali si zaboravio da je ljubav kao cvijet i da je treba njegovati. 

Ljubav zahtjeva pažnju, naklonost, milovanja i romansu. Zaboravljao si na moj rođendan, na našu godišnjicu braka, zaboravio si na sve one stvari koje su mi bile važne. Čak ni za praznike nisam dobila poklon iako sam se svake godine potajno nadala da ću naći jedan sa mojim imenom. 



Znam da si se uvijek trudio da ispuniš sve svoje porodične obaveze, da budeš dobar otac našoj djeci i dobar suprug meni, ali vremenom si našu porodicu stavio u pozadinu i posao ti je postao važniji od nas. Bilo je trenutaka kada mi je bio potreban tvoj zagrljaj, tvoja podrška, ali je nisam dobila. 

Bilo je trenutaka kada sam bila umorna i iscrpljenja, ali sam se i dalje trudila da ti udovoljim i ugodim u svemu. Naši razgovori su bili sve rjeđi i sve kraći. Znalo je proći po nekoliko dana da ne progovorimo ništa, da ne uputimo jedno drugom ni jednu jedinu riječ. 

Između nas se pojavila tišina, a naš život je postao monoton i prazan. Čak i kada bi legli zajedno u krevet nismo se dodirivali. Između nas se stvorio jaz koji je svakim danom bio sve veći. Mnogo puta sam se osjećala uništeno, zapostavljeno i iskorišteno kao žena. Rekao si mi da sam postala hladna i bezobzirna, ali nisam ja sam samo postala ravnodušna.

Pokreće Blogger.