Iz ugla jedne žene: Budete li čekale savršenog muškarca veće su šanse da ćete završiti same

Mnoge žene često imaju previsoke standarde koje ne žele sniziti ni zbog koga jer smatraju da upravo to zaslužuju. 


Žele bogatog i velikodušnog muškarca koji će se brinuti o njima. Mnoge od tih žena nemaju šta za ponuditi takvom muškarci jer nisu navikle da rade, već da dobiju sve na gotovo. Često ove žene ni same ne znaju šta žele. 

Naravno, mnoge od njih zahtjevaju da muškarac bude velikodušan, da ne štedi na njoj, a ona će se zauzvrat prema njemu ponašati pristojno. Nema ništa loše u tome da žena teži za finansijskom sigurnošću, problem je što mnoge od tih žena ne žele raditi i zarađivati već očekuju da ih muškarac izdržava. 



Zbog toga traže muškarca koji će im obezbjediti sve ono što žele jer one same nisu u stanju sve to sebi obezbjediti. Tako su spremne čekati princa koji će ispuniti njihova očekivanja i odbijaju sve one pristojne momke koji bi im mogli ponuditi mnogo toga, ali ne i ono što one žele. 

Iako bi mnogo lakše našle pristojnog muškarca kada bi malo snizile svoje kriterije, one na to ne pristaju već su spremne čekati koliko god je potrebno dok se ne pojavi onaj koga one žele. Mnoge od tih žena žive u iluziji da će se jednog dana pojaviti muškarac koji ima sve ono što one žele. 



Koji će ih spasiti jadnog života kojim sada žive, a zaboravljaju da život nisu romantični filmovi i da se stvari iz filmova ne dešavaju u stvarnom životu. Kako godine prolaze počinju shvatati svoju grešku, ali tada je već prekasno. 

Shvata da se muškarac kakvog želi neće pojaviti te postaje fleksibilnija i snižava svoje kriterije. Tada je u stanju pristati na brak sa prvim muškarcem koji joj se učini pristojnim samo kako ne bi ostala sama. Umorna od beskrajnih noći koje je provela u samoći i hladnog i praznog stana pristaje na sve samo kako ne bi ostala sama zauvijek. 

Međutim, muškarci često ne žele pored sebe ženu koja želi da se muškarac brine o njoj i koja nije spremna ravnopravno učestvovati u braku. Tek tada kada vidi da su joj šanse da nađe pristojnog muškarca sve manje, a šanse da ostane sama sve veće, shvata kakvu je grešku napravila. 

Shvata da je bila nepravedno ravnodušna prema muškarcima koji su je voljeli, a kojima ona nije dala priliku jer nisu bili finansijski osigurani u onoj mjeri u kojoj je ona željela da budu. Mnoge od tih žena međutim ne odustaju i do posljednjeg vjeruju da će se njihov princ pojaviti i spasiti ih svih problema koje imaju, a umjesto toga će dobiti samo dosadnu samoću i usamljenost koji su daleko od onih ženskih snova i fantazija koje je imala. Zato ne čekajte savršenog muškarca, već tražite onog pristojnog koji će vas voljeti onako kako zaslužujete. Ponekad se to jedino računa.

Pokreće Blogger.