Budite pažljivi sa kim i o čemu pričate - 7 stvari koje ne bi trebali govoriti čak ni najboljoj drugarici

Svaka žena ima onu jednu prijateljicu  kojoj se uvijek povjerava i kojoj govori sve. 


Međutim, uvijek morate biti oprezni u tome šta dijelite sa svojim prijateljicama, jer neke stvari biste trebali zadržati za sebe bez obzira koliko ste dobre. Posebno oprezni trebate biti kada razgovarate o svom odnos sa partnerom. 

Ako ne želite narušiti odnos sa svojim partnerom, ali ne želite narušiti ni odnos sa svojoj prijateljicom, morate biti oprezni i izbjegavati razgovarati o sledećim stvarima. 1. Ne govorite o detaljima iz vašeg intimnog odnosa; Vaša intimnost treba da ostane između vas i vašeg partnera i nikome, pa ni najboljoj prijateljici ne biste trebali govoriti o tome. 



Kada govorite sa svojim prijateljicama o detaljima iz svog intimnog života tada pokazujete da ne cijenite povjerenje i ljubav svog partnera. Detalje iz svog ljubavnog čina uvijek zadržite za sebe. 2. Ne govorite nikome tajne svog partnera; Ako vam vaš muškarac kaže neku svoju tajnu to je jasan znak da vam u potpunosti vjeruje. 

Nemojte se dovoditi u situaciju da izgubite povjerenje svog muškarca i da on sumnja u vas. Poštujte lične granice i tajne svog partnera. 3. Ne govorite ako se vašem partneru ne sviđa neko od vaših prijatelja; Ako se vašem partneru ne sviđa neko od vaših prijatelja to biste trebali zadržati za sebe. 



Bez obzira koliko je vaš muškarac dobra osoba, ima pravo da mu se neko ne sviđa, a ako o tome pričate sa svojim prijateljicama možete baciti loše svjetlo na svog muškarca. 4. Ne govorite o njegovoj finansijskoj situaciji; Vaša finansijska situacija je nešto što uvijek trebate zadržati za sebe. 

Jedina osoba sa kojom trebate razgovarati o finansijama je vaš muškarac i niko drugi. 5. Nemojte se žaliti na loše poklone; Ne znaju svi muškarci izabrati pravi poklon, ali morate imati na umu da su to samo materijalne stvari te da se iza njih krije mnogo više. 

Zapamtite da je znak pažnje mnogo važniji od toga koliko je vaš poklon koštao. Takođe, ako se budete žalili na loš poklon koji ste doboli od svog muškarca, vaše prijateljice vas mogu početi sažaljevati i govoriti vam kako vaš partner nije dostojan vaše pažnje. 

6. Ne govorite detalje svađe sa partnerom; Podrška prijatelja je jako važna kada se nađete u sukobu sa svojim partnerom, ali ne morate uvijek ispričati svaki detalj i svaku riječ koju vam je uputio vaš partner. Poslije kada izgladite stvari sa svojim partnerom vaše prijateljice vas mogu kritikovati zbog neki stvari preko kojih ste prešli. 

7. Ne govorite o kompleksima svog partnera; Svaka osoba ima neke svoje nedostatke i nesigurnosti, međutim vi volite svog partnera i prihvatate njegove mane. To je nešto o čemu ne biste trebali razgovarati sa svojim prijateljicama jer je to nešto što je vaš partner podijelio sa vama i vi ste to prihvatili. 

8. Ne pokazujte poruke koje vam je poslao vaš partner; Kada vam vaš partner pošalje poruku on smatra da su njegove riječi sigurne kod vas i da njegove poruke vidjeti niko drugi. Stavite se u njegovu situaciju i razmislite kako biste se vi osjećali kada bi vaš partner svojim prijateljima pokazivao poruke koje ste mu vi poslali. 

9. Ne govorite o neobičnostima svog partnera; Svaka osoba ima neke svoje skrivene bubice, a ako kod svog partnera primjetite neke bubice koje su vam smiješne i simpatične, nemojte to dijeliti sa drugima. Ako budete govorili svima o nekim sitnim bubicama koje ima vaš partner to bi mogli izgledati kao da ga ismijavate.

Pokreće Blogger.